Thursday, March 01, 2012

Iran: meer

De media-adviseur van president Ahmadinejad is in hoger beroep veroordeeld tot 1 jaar gevangenisstraf.
Ali Akbar Javanfekr, werd volgens Fars aangeklaagd voor belediging van de leider en in eerste instantie veroordeeld tot 1 jaar gevangenis en een verbod van 5 jaar op politieke aktiviteiten. In hoger beroep werd dit vonnis bevestigd.
bron: freedomessenger

Freemuse, een internationale groep voor de vrijheid van muzikale expressie heeft opgeroepen tot onmiddellijke vrijlating van de iraanse zanger Arya Aramnejad, die sinds november 2011 in de gevangenis zit.
Freemuse zegt dat Aramnejad onder onmenselijke omstandigheden wordt vastgehouden en dat hij geen toegang heeft tot een advocaat.
bron: freedomessenger


De sancties tegen Iran hebben een verlammend effect op het land. Bloomberg schrijft dat het totaal van de sancties op bankieren, scheepvaart, verzekeringen, havens, handel en energietransacties het leven in Iran zeer gecompliceerd maken.
bron: bloomberg

Radio Zamaneh berichtte dat Democratic Party Iranian Kurdistan, Iran’s Komalah Party, the Kurdistan Freedom Party (PAK) en Iranian Kurdistan’s Revolutionary Khabat Organization op 28 februari in Soleymanieh bij elkaar zijn gekomen en een gezamenlijke oproep hebben gedaan om de verkiezingen van 2 maart te boycotten.
bron: radiozamaneh.com
EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Toch betwijfel ik of die sancties van invloed gaan zijn op de verkiezingen.