Monday, April 16, 2012

Iran: diversiteiten

De canadees-iranier Hamid Ghassemi-Shall loopt gevaar binnenkort te worden geexecuteerd te worden.
Hij is ter dood veroordeeld op spionage aanklachten. In 2008 werd hij gearresteerd tijdens een familiebezoek en hij heeft 18 maanden in isolatie doorgebracht.
Zijn broer Alborz Ghassemi-Shall was ook gearresteerd voor spionage. Deze is in mei 2010 in de gevangenis gestorven, volgens officials aan kanker.
In de zomer van 2009 werd Hamid Ghasemi Shall ter dood veroordeeld wegens spionage en banden met de Mojahedin-e Khalgh Organisation. Het Supreme Court heeft het vonnis bevestigd en volgens berichten aan de familie is de executieorder doorgezonden naar het Office for the Implementation of Sentences.
De canadese minister van buitenlandse zaken heeft in een verklaring de iraanse regering opgeroepen om gratie te verlenen aan Hamid Ghasemi-Shall. bron: en.greenvoice.com


De vakbondsaktivist Reza Shahabi is veroordeeld tot 6 jaar gevangenis en een verbod om 5 jaar vakbondsaktiviteiten uit te voeren. Shahabi is in slechte gezondheidstoestand.
Ebrahim Madadi een ander bestuurslid van de Vahed bus drivers’ Union,zit sinds 2007 in de gevangenis en is aangeklaagd voor security aanklachten.
bron: freedomessenger.com


Saeed Mortazavi heeft ontslag genomen als hoofd van het Social Security Fund.
In 2009 was Mortazawi als Hoofd Tehran Prosecutor verantwoordelijk voor de gevangenis Kahrizak Detention Center waar minstens 3 gevangenen zijn gedood en veel anderen zijn mishandeld en gemarteld.
Als gevolg van het ontslag heeft het iraanse parlement de afzettingsprocedure van de minister van arbeid ingetrokken.
bron: radiozamaneh.com


De website Kalemeh heeft nieuwe details over de gesprekken van Mir Hossein Mousavi en Zara Rahnavard met hun dochters gepubliceerd.
Tijdens de Nowroozfeestdagen hebben zij hun ouders mogen bezoeken.
bron: persianbanoo.wordpress.com


Iraanse media berichten dat bedrijven uit landen die economische sancties aan Iran hebben opgelegd, afgevaardigden sturen naar 17th International Oil, Gas, Refining and Petrochemical Exhibition, die 17 april begint.
IRNA berichtte op 15 april dat bedrijven uit U.S., Duitsland, UK en Italie zich aangemeld hebben. PressTv meldde op 12 april een langere lijst met Oostenrijk, Spanje, Zwitzerland, Frankrijk, Finland, Canada, Roemenie en Noorwegen en bedrijven uit Asia, Zuid-Amerika en Afrika.
bron: rferl.org


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Handel gaat toch altijd voor principe.