Tuesday, April 17, 2012

Iran: doorzichtig

Op zondag 15 april zijn in de Adelabad gevangenis in Shiraz 8 mannen opgehangen.
Volgens de staatsmedia waren zij allen veroordeeld voor drugsgerelateerde zaken en werden niet bij naam genoemd.
Volgens Fars newsagency zullen dit jaar tientallen voor drugs ter dood veroordeelde gevangenen worden geexecuteerd in de provincie Ardebil.
De Hoofdaanklager van Ardebil heeft gezegd dat vorig iraans kalenderjaar 85 mannen ter dood waren veroordeeld, enkelen zijn vorig kalenderjaar geexecuteerd, de anderen zullen dit jaar worden geexecuteerd.
Volgens IHR's jaarlijks rapport over de doodstraf, zijn meer dan 80% van de executies drugsgerelateerd, maar worden slechts in 9% namen genoemd.
bron: iranhr.netJournalist Jila Baniyhagoob schreef op haar blog (fa) een artikel over de realiteit om als politieke gevangene in Evinprison bezoek te ontvangen in een door een glazen ruit en soms ook nog tralies gescheiden bezoekershokje.
bron: banouyesabz.wordpress.com
Volgens berichten is Saeed Morrazavi weer teruggekeerd in zijn functie van Hoofd van het Social Security Fund.
Het iraanse parlementslid Motahari zei dat de ontslagname van Mortazavi nog geen halve dag heeft geduurd en dat het parlement was misleid. Bovendien kan de procedure om de Labor minister af te zetten weer opgestart worden.
bron: radiozamaneh.com


In het maartnummer van Vesta Monitor is een economisch rapport over Iran gepubliceerd.Supreme Leader Khamenei heeft dit iraanse kalenderjaar “National Production, Supporting Iranian Capital and Labor" genoemd.
bron: payvand.com


De metro in Teheran werd na overvloedige regenval overstroomd bij het Eram station. Hier staan foto's van de herstelwerkzaamheden.


EAWorldViewEAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Voor hoelang nu weer terug?