Monday, April 09, 2012

Iran: gedeeld

Fars newsagency berichtte dat de iraanse begroting voor dit jaar is goedgekeurd door de begrotingscommissie.
Er waren 20 stemmen voor, 5 tegen en 4 onthoudingen.
bron: en.trend.az


Op Paaszondag werden in Rasht 12 christenen berecht voor verschillende aanklachten waaronder "misdaden tegen de orde".
De namen van hen zijn Pastor Matthias Haghnejad en zijn vrouw Anahita Khadeimi, Mahmoud Khosh-Hal en zijn vrouw Hava Saadetmend, Amir Goldoust, Mina Goldoust, Zhaina Bahremand, Fatemah Modir-Nouri, Mehrdad Habibzade, Milad Radef, Behzad Taalipasand en Amin Pishkar.
bron: bosnewslifr.com


600 metaalarbeiders van Metal Industries of Iran hebben gedemonstreerd voor het kantoor van de directie uit protest tegen schending van hun rechten.
ILNA berichtte dat het personeel was teruggebracht van 1200 tot 800 arbeiders en dat de directie afgelopen jaar regelmatig de lonen niet betaalde zodat er nu een loonachterstand van 8 maanden is ontstaan.
Zaterdag verzamelden zich de arbeiders van Shahab Car Manufacturing zich voor het Ministry of Labor om te protesteren tegen het verlies van hun banen.
bron: radiozamaneh.com


De president van Women’s and Family Affairs Centre heeft een plan aangekondigd waarbij elke kantoorbaan voor vrouwen opgesplitst wordt in twee parttime banen met de helft van het salaris.
Volgens dit plan zullen vrouwen maar 22 uur werken in plaats van 44. Fars newsagency bericht dat volgens de directeur van het Women’s and Family Affairs Centre dit plan is opgesteld om meer hoogopgeleide vrouwen een kans op een baan te geven bij de huidige werkloosheid.
Vrouwenrechtactivistes bekritiseren het plan en zeggen dat het weer een obstakel is voor vrouwen op de arbeidsmarkt.
bron: radiozamaneh.com


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Verdienen ze dan nog genoeg met die 22 uur? Zo hoog liggen de lonen waarschijnlijk niet in Iran.

christinA eijkhout said...

Dat zal natuurlijk nooit genoeg zijn om in het levensonderhoud te kunnen voorzien. Dit is een maatregel om vrouwen te onderdrukken en ook dwingen thuis te blijven.