Tuesday, April 10, 2012

Iran: meer

Iran heeft de berichten om in augustus met een "clean internet" te starten tegengesproken. De berichten zeggen dat het zogenaamde interview met Communications Minister Reza Taghipour dat begin april werd gepubliceerd een hoax is.
Het ministerie zei dit op de eigen website die buiten Iran zelf niet te bereiken is.
bron: AFP, img.ibtimes.com


De aanklager van Teheran heeft aangekondigd dat verschillende leden van de regering en het bestuur van de Melli Bank en de Bank of Saderat beschuldigd worden inzake de $3 miljard bankfraude.
Ook is de officemanager van de Mellibank die onder CEO Mahmoudreza Khavari werkte, gearresteerd. Andere leden van de directie zijn op borg vrijgelaten.
bron: iranbriefing.net


Het hoofd van de Central Bank in Iran, Mahmoud Bahmani is maandag afgetreden, hoewel zijn ontslag niet wordt geaccepteerd door senior regeringsofficials.
Bahmani besloot af te treden nadat het parlement protesteerde tegen, wat genoemd wordt "nachtelijke geldopnames".Hij was hierover door het parlement opgeroepen.
De geldopname was bevolen door de regering en een 5-koppige commissie. Door deze Clause 5 uit het regeringsbesluit is de directeur van de Centrale Bank bij dergelijke geldopnames buiten spel gezet.
bron: en.trend.az


Interview met mensenrechtactiviste en lid van Mourning Mothers Mansoureh Behkish die tot 4,5 jaar gevangenis is veroordeeld.
bron: persianbanoo.wordpress.com


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Een 'clean' internet zal wel niet te realiseren zijn ...