Saturday, April 07, 2012

Iran: meer

De mensenrechtadvocaat Mohammad Seifzadeh weigert mee te werken aan zijn komende proces.
Zijn vrouw vertelde de International Campaign for Human Rights in Iran dat haar man hiervoor dezelfde reden heeft als eerder: haar man erkent de bevoegdheid van het Revolutionary Court niet. Hij wil terecht staan voor het Tehran Province Criminal Court, in aanwezigheid van een jury die gekwalificeerd is pers- en politieke aanklachten te behandelen.
Seifzadeh werd gearresteerd in april 2011.
bron: iranhumanrights.org


Op 4 april is de studentenactivist en lid van Iran Freedom Movement Payman Aref vrijgelaten.Hij was sinds 21 maart in natte hongerstaking in Evinprison.
Hij werd op 14 maart gearresteerd, op een aanklacht van het hoofd van de Evinprison over het feit dat Aref gezegd heeft dat hij betrokken was bij zijn illegale geseling in oktober 20211.
bron: iranhumanrights.org


Aan de gevangen zittende mensenrechtenadvocaat Nasrin Sotoudeh is geweigerd verlof te verlenen voor het iraanse nieuwjaar.
Zij zit al twee jaar gevangen en haar en de andere vrouwen van de afdeling is ook telefoneren geweigerd.
bron: iranbriefing.net


De iraanse minister van energie heeft tegen IRNA gezegd dat Iran spoedig een plan om water van de Kaspische Zee naar het binnenland te vervoeren klaar heeft,
Hij zei ook dat het plan gebaseerd is op het idee om de Perzische Golf met de Kaspische Zee te verbinden.
bron: en.trend.az


Vrijdag zijn alle 27 opvarenden van een door somalische piraten gekaapt chinees schip gered door twee iraanse marineschepen die in de buurt waren.Ook het chinese schip, de Xianghuamen, is veroverd en is nu in reparatie. Later zal het schip naar de iraanse haven Gask, ongeveer 112 km van de plaats van de kaping en 322 km van de bestemming van het schip varen.
bron: englespeak.us


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

4 comments:

Anonymous said...

Het is een onbelangrijk detail, maar Payman Aref was sinds 21 maart in "natte" hongerstaking. De datum van 12 maart kan niet kloppen, want hij werd pas op 14 maart gearresteerd. Groetjes en goede paasdagen gewenst.
Loes

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Die advocaat kan zichzelf in elk geval goed verdedigen. Of het helpt?

christinA eijkhout said...

Dank je Loes. Ik had de cijfers omgewisseld. Nu ik je toch zie, is het nu zo dat steeds minder nieuws over mensenrechten uit Iran ons bereikt, gebeurt er minder of is het nog steeds de jaarlijkse Nowrouzvakantie waardoor het lijkt dat het stil is.

Anonymous said...

Ja, ChristinA, dat is waar. Berichten uit en over Iran betreffen vrijwel uitsluitend nog het nucleaire programma, de a.s. gesprekken daarover, een mogelijke Israelische aanval etc. Bijna niets meer over de mensenrechten. Alleen de Bahais roeren zich nog stevig op mijn berichtenfora.

Dit was ook al voor Nowrouz het geval, maar er gebeuren natuurlijk nog steeds vreselijke dingen. Ook het door jou gepubliceerde EA World View heeft weinig nieuws meer over de mensenrechten