Friday, April 06, 2012

Iran: vonnis

De president van de Syrische Muslim Brotherhood zegt dat Iran is een deelnemer aan de slachting die Assad aanricht onder de syrische bevolking en dat zij daarvoor bewijzen hebben.
Hij zei dit donderdag in een interview met Todays Zaman. Er zouden overvloedige bewijzen zijn om deze deelname te bevestigen.
Volgens hem levert Iran politieke, financiele en militaire hulp aan de regering van Assad, en vooral militaire steun via Irak.
bron: freedomessenger


Speciaal rapport inzake de koerdische gevangenen Ghader Mohammadzadeh and Mohammad Amin Abdollahi.
Onderzoeken hebben uitgewezen dat hoewel bronnen zeiden dat zij ter dood zouden zijn veroordeeld, zij tot lange gevangenisstraffen zijn veroordeeld. Mohammadzadeh werd veroordeeld tot 20 jaar in ballingschap in de gevangenis van Yazd voor moharebeh door het lidmaatschap van de politieke partij Komala. Abdollahi werd op dezelfde aanklacht veroordeeld tot 15 jaar gevangenis in ballingschap in de gevangenis van Tabas.


Ondanks dat het bedrag van de borg is betaald, wordt de voormalig burgemeester van Teheran, Mohammad Tavassoli, 74, niet vrijgelaten.
Hij werd op 2 november 2011 gearresteerd en zit sindsdien in ward 209 van Evin Prison.Door de slechte omstandigheden daar gaat zijn gezondheid sterk achteruit.
bron: Iranhumanrights.org


De mensenrechtactiviste Mansoureh Behkish is tot 4,5 jaar gevangenis veroordeeld voor haar rol bij het oprichten van de vrouwengroep "Mourning mothers" en propaganda tegen de staat.
Zij werd samen met 32 andere vrouwen in juni 2011 gearresteerd in Laleh Park in Teheran waar zij wekelijks bijeenkwamen om te rouwen over hun in 2009 gedode kinderen.
bron: en.greenvoice.com


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Het verhaal over de Iraanse betrokkenheid in Syriƫ doet allang de ronde. Zou best kunnen ...