Saturday, April 21, 2012

Iran: meer

Het PEN International’s Writers in Prison Committee heeft in een verklaring de onmiddellijke vrijlating geeist van de gevangen zittende vertaler, auteur en beheerder van de website U24, Mohammad Soleimaninia.
In januari 2012 werd hij gearresteerd en 2 maanden in volledige afzondering vastgehouden. Op 2 april is hij een hongerstaking begonnen uit protest tegen zijn situatie.
Ook Reporters Without Borders heeft op 12 april om zijn vrijlating gevraagd.
bron: iranbriefing.net,en.rsf.org


In Qom is de pro-oppositiecleric Masoud Adib gearresteerd.
Volgens website Jaras hebben agenten van Qom’s Intelligence Bureau hem op 18 april gearresteerd. Zij hebben zijn huis doorzocht en persoonlijke eigendommen in beslaggenomen.
In 2009 was hij ook gearresteerd bij de arrestaties rond de begrafenis van de overleden Grand Ayatollah Montazeri.
bron: iranbriefing.net


De protestzanger en directeur van Cultural Committee of the Human Rights Activists Group in Iran, Amir Ehsan Tehrani Sekhavat zit in Ward 350 van Evin prison in Teheran. Hij is veroordeeld voor het lidmaatschap van een mensenrechtorganisatie en propaganda maken tegen de gevestigde orde.
Volgens rapporten van Kalame werd hij in maart 2010 tijdens een golf van arrestaties van mensenrechtenaktivisten gearresteerd. Op 8 april 2011 werd hij tot een jaar gevangenisstraf veroordeeld.
bron: persianbanoo.wordpress.com


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Het aantal arrestaties is niet bij te houden.