Thursday, April 26, 2012

Iran: meer

Op 25 april zijn 5 mannen opgehangen in Shahroud Prison. Vier van hen waren afghaans en allen waren veroordeeld voor het op voorraad hebben van grote hoeveelheden drugs.
De website van Human Rights and Democracy Activists of Iran berichtte op 24 april dat in de Rejaishahr Prison in Karaj. 8 gevangenen zijn opgehsngen, onder hen een afghaan.
Ook op 24 april zijn in Evinprison 2 gevangenen die waren overgebracht van de Ghezel Hessar Prison opgehangen.
bron: radiozamaneh.com


De ouders van de gevangen zittende student Javad Alikhani hebben aan International Campaign for Human Rights in Iran verteld dat bewakers hun zoon voor hun ogen hebben geslagen.
Ook kregen zij geen toestemming hem een persoonlijk bezoek te brengen.
Alikhani werd op 28 mei 2010 gearresteerd en heeft een nierziekte en blaasproblemen in de gevangenis gekregen. Zijn lichamelijke toestand gaat hierdoor achteruit.
bron: iranhumanrights.org


In reactie op berichten in iraanse media dat Mehdi Karroubi met zijn zoon op vakantie in de stad Kashan zou zijn, heeft Fatemeh Karroubi, zijn vrouw, gezegd dat haar zoons sinds het perzische nieuwjaar hun vader niet meer hebben gezien.
Mehdi Karroubi is door veiligheidsagenten gedwongen naar Kashan te gaan zonder dat zijn familie dit wist en zonder aanwezigheid van een van zijn zoons.
bron:banouyesabz.wordpress.com


Website Kaleme meldt dat Mir Hossein Mousavi en Zahra Rahnavard de afgelopen twee weken weer onbereikbaar zijn.
Na het bezoek tijdens het iraans nieuwjaar, dat maar een paar uur duurde en enige korte telefoongesprekken, heeft de familie niets meer van hen gehoord. Zij maken zich grote zorgen vooral wat betreft de gezondheid van Mousavi.
bron: banouyesabz.wordpress.com

Mehrnews berichtte dat dinsdagavond leden van Party of Free Life of Kurdistan (PJAK) bij de stad Paveh 4 leden van de revolutionary guards hebben gedood.Vier anderen werden gewond.
bron: freedomessenger


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Familie in onzekerheid laten, is natuurlijk ook een beproefde tactiek.