Wednesday, April 25, 2012

Iran: veel

Afgelopen tijd zijn volgens berichten van Iranian Society for the Prevention of Cruelty Against Animals (SPCA) 20 honden gearresteerd in het Pardisan Park in Teheran.
De beesten werden door hun eigenaren uitgelaten toen veiligheidskrachten de honden meenamen naar, wat later bleek een hondengevangenis.
De woordvoerder van de SPCA vertelde Radio Farda dat de honden daar een tijdje worden vastgehouden en worden vrijgelaten als hun eigenaar een verklaring ondertekent waarin staat dat zij hun honden niet meer in het openbaar  uitlaten.
bron: rferl.org

Iran is door de sancties gedwongen de helft van haar supertankers te gebruiken om olie in op te slaan.
Volgens bronnen liggen van de 25 schepen tellende vloot van National Iranian Tanker Company's (NITC) 14 nu voor anker bij Kharg Island.
5 van de 9 Suezmaxtankers liggen ook volgeladen voor anker.
Dat betekent dat van de 59 miljoen vaten grote vloot van VLCCs en Suezmax sized tankers, er 33 miljoen vaten worden gebruikt als opslag op zee, dat is 56% van de hele capaciteit.
bron: iranfocus


Op 21 april is de vertaler en ITspecialist Mohamad Soleimaninia op de 17e dag van zijn hongerstaking van Ward 209 overgebracht naar Ward 350.
Met zijn hongerstaking protesteert Soleimaninia tegen zijn onrechtmatige arrestatie op 10 januari j.l. en tegen de onwetendheid over zijn status, de harde behandeling en marteling door zijn ondervragers.
bron: iranbriefing.net


In Zweden dreigen iraanse christenen teruggestuurd te worden naar Iran hoewel er grote kans bestaat dat zij onmiddellijk gevangen genomen worden. Op 15 februari van dit jaar heeft Zweden Mohammad-Reza Hamedi teruggestuurd.
Op het ogenblik zitten Mohammad-Ali Hodaei, Yasin Elyasi en Mohammad-Reza Hamedian Esfahani in een detentiecentrum.
Allen zijn tot christen bekeerde moslims.
Mohabat News schreef dat er tijdens de deportatie van Mohammad Ali Hodaei naar Iran gedemonstreerd werd tot in het vliegtuig waarop besloten werd hem uit het vliegtuig te halen.
bron: worthynews.com


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Moeten de honden dan in huis hun behoefte doen?

christinA eijkhout said...

ik denk niet dat dat de autoriteiten interesseert. Eigenlijk willen zij nergens honden.