Wednesday, April 04, 2012

Iran: verder

De zuid-koreaanse autofabriek Hyundai Motor Company, heeft geruisloos de handel met Iran gestopt.De amerikaanse groep United Against Nuclear Iran, heeft Hyundai van de lijst van landen die handel drijven met Iran gehaald.
Hyundai weigerde elk commentaar.
Vorige week maakte General Motors bekend dat de franse partner , PSA Peugeot Citro├źn, enige ladingen onderdelen voor Iran Khodro Industrial Group,heeft tegengehouden.
bron: freedomessenger


De Tehran Times berichtte dat veel gezinnen in Teheran door inflatie en jeugdwerkloosheid getroffen worden als gevolg van de toenemende sancties in Iran.
De spreker voor het Parlement Ali Larijani zei dat ondersteuning bij thuiswerk hierbij kan helpen. Ook zei hij dat vermeden moet worden onnodige produkten te kopen.
bron: freedomessenger


Zoals elk jaar bij de viering van Nowruz zijn ook dit jaar weer honderden slachtoffers in het verkeer gevallen.
Het iraanse Red Crescent (fa) meldt dat er in de periode van 20 maart tot begin april tussen de 500 en 700 verkeersdoden waren. De afgelopen 20 jaar is de iraanse regering er niet in geslaagd afdoende veiligheidsmaatregelen in de autoindustrie of voldoende onderhoud aan het wegennet te plegen.Iran hoort hierdoor tot een van de gevaarlijkste landen voor autorijders ter wereld.
bron: guardian.co.uk


Fars berichtte dat het hoofd van Tehran Province Welfare heeft gezegd dat ook op kinderdagverblijven en kleuterscholen het onderwijs volgens islamitische regels moet worden gegeven.
Hij zei dat hij teleurgesteld was om te ontdekken dat sommige kleuterscholen zingen of dansen op het lesprogramma hadden staan en dat hier dit jaar iets tegen gedaan wordt.
bron: payvand.com


EAWorldView

Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Zonder moderne technologie op de weg kan het aantal verkeersdoden alleen maar verder stijgen.