Tuesday, April 03, 2012

Iran: meer

De journaliste en activiste van de Green Movement Reyhaneh Tabatabaie is veroordeeld tot 1 jaar gevangenisstraf.
Zij is politiek redacteur bij Sharghs Magazine. Zij was onder meer aangeklaagd voor het publiceren van nieuws over politieke gevangenen en de Green Movement en het bijwonen van de herdenking van Neda Agha Soltan.
bron: banouyesabz.wordpress.com


De duitse douane heeft op 2 april een lading van 2.5 kilograms sodium thiopental voor Iran tegengehouden. Dit middel wordt bij executies met een dodelijke injecties gebruikt. Het is het eerste van de drie middelen welke worden gebruikt om een veroordeelde in coma en ter dood te brengen
De EU, die de doodstraf afwijst, heeft de export hiervan aan banden gelegd.
bron: rferl.org


Op 30 maart maakte het Committee to Facilitate Travel in Isfahan bekend dat het verboden was voor afghanen om op 1 april deel te nemen aan Sizdeh Bedar in het Sofeh Park "om het welbevinden van de bezoekers te waarborgen".Volgens een woordvoerder waren er teveel afghanen in voorgaande jaren aanwezig in het park om de veiligheid van gezinnen te garanderen
Op Facebook en andere social media werd meteen door iraniers geprotesteerd tegen deze discriminatie. (foto). Het is niet voor het eerst dat afghanen in Iran worden gediscrimineerd.
bron: rferl.org


Een wereldwijde campagne om de ter dood veroordeelde  leraar  Abdolreza Ghanbari, te redden is opgezet door Defence of Iranian People’s Rights (CODIR).
Hij was aangeklaagd voor moharebeh(vijandschap met god) en banden met de PMOI.
Het vonnis werd bevestigd in hoger beroep en eind februari werd zijn gratieverzoek afgewezen.
bron: payvand.com


EAWorldView

Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Goed dat het is tegengehouden.