Wednesday, April 11, 2012

Iran: verder

Op 10 april zijn in de gevangenis van Shehr-e-Kord 3 gevangenen opgehangen. De niet met naam genoemde gevangenen waren veroordeeld voor drugsgerelateerde misdrijven.
Een van de gevangenen was veroordeeld voor het bezit van 400 gram crack, 22 gram "shisheh" (synthetische heroine) en 14 gram hashish,bovendien heeft hij bekend een kg heroine te hebben verkocht. De twee andere gevangenen waren veroordeeld voor respectievelijk het bezit van 3 kilo en 102 gram heroine, crack en shisheh, en bezit van 2 kilos 783 gram van dezelfde soorten drugs.
2 gevangenen zijn opgehangen in Tabas.
A. H.45, beschuldigd van het bezit van en handelen in 1380 kilo opium, 498 kilo morphine, en het bezit van 190 kilo opium, M. M. 30 aangeklaagd voor het bezit van 30 kg heroine.
Op 9 april zijn 5 gevangenen opgehangen in de steden Bam en Kerman. Geen van hen werd met naam genoemd.
bron: iranhr.net


Volgens IRNA zijn na maanden van onderzoek door Iran een groep door Israel opgeleide terroristen gearresteerd die aanslagen wilden plegen in de grensprovincies.
Hoewel er geen namen werden genoemd in het bericht is gedurende de afgelopen maanden in iraanse media Azerbaijan vaak genoemd als schuilplaats voor spionnen.
Volgens het bericht zijn alle spionnen gearresteerd voor zij hun plannen konden verwezenlijken.
bron: washingtonpost.com


De blogger Hossein Ronaghi Maleki is nadat hij naar het ziekenhuis was gebracht, ondanks zijn slechte gezondheidstoestand teruggebracht naar Evinprison.
De artsen raadden een operatie aan, maar aangezien Maleki geen verlof krijgt om te herstellen, heeft hij geweigerd zich te laten opereren.
bron: persianbanoo.wordpress.comDe iraanse minister van Onderwijs en Wetenschappen heeft volgens IRNA gezegd dat iedere iranier die heeft meegedaan aan de protesten tijdens de presidentsverkiezingen van 2009 van universitaire studies wordt uitgesloten.
De afgelopen jaren zijn hervormingsgezinde professoren en studenten al onder zware druk komen te staan.
bron: rferl.org


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Lege collegebanken dus ...