Monday, May 21, 2012

Iran: bijeen 21 mei 2012

Het Human Rights Activists News Agency meldde dat het vonnis tegen student aan de Ferdowsi university Mohamad Ghafarian door het Appeals Court is bevestigd op 3 1/2 jaar gevangenisstraf en 70 zweepslagen.
bron: persianbanoo.wordpress.com


De lifestyle van homosexuele, lesbische, bisexuele end transgender mensen in Iran wordt door de islamitische regering uitvoerig en systematisch ontkend, waardoor zij blootgesteld zijn aan wrede straffen, pesten en risico op zelfmoord.
Een onderzoek gaf deze eerste gedetailleerde studie over LGTB in Iran, uitgevoerd door de groep Small Media, een in Londen gevestigde groep.
Een aantal iraanse homo's heeft meegedaan aan de International Day Against Homophobia and Transphobia op 17 mei onder andere door het plaatsen van foto's op Facebook.Sommigen liepen met regenboogvlaggen door Teheran en lieten gekleurde ballonnen op.
bron: guardian.com, mpetrelis.blogspot.com


De landen rond de Kaspische Zee houden van 22-26 mei de International Council of Business Cooperation of the Caspian region's countries, in de iraanse provincie Gorgan.
De International Council of Business Cooperation of the Caspian region's countries, werd in 1996 opgericht door vertegenwoordigers van de kamers van koophandel in Rusland, Kazakhstan,en Iran. De iraanse kamers van koophandel van:Teheran, Sari, Rasht, Mashhad, Boujnord, Ardebil,Tabriz, Ghazvin, Gorgan zijn lid.
bron: today.az


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Moedig van die Iraanse homo's, maar wel link.