Friday, May 11, 2012

Iran: druk 11 mei 2012

Fars newsagency meldt dat in de stad Khorramdarreh, provincie Zanjan, drie kinderen zijn  gestorven en zes kinderen zijn gewond tijdens de opname voor een tv-show. Tijdens de uitzending van het kinderprogramma "Happy Aunt" , kwamen ongeveer 4000 bezoekers naar een sporthal waar slecht plaats was voor 3000.Het kinderprogramma bestaat 5 jaar en wordt live uitgezonden vanuit verschillende steden en provincies.Bij de twee uitgangen ontstond een chaos.
Drie verantwoordelijken zijn gearresteerd.
bron: en.trend.az


De man van de gevangen zittende mensenrechtadvocaat Narges Mohammadi heeft tegen BBC Farsi verteld dat zijn vrouw in een telefoongesprek met haar schoonmoeder en kinderen heeft gezegd dat haar verlammingen zijn teruggekomen.Ook zou zij zijn flauwgevallen
Na haar arrestatie en gevangenschap in 2009 heeft zij een neurologische shock met verlammingen gehad. Zij is ook weer verhoord.Twee weken geleden is zij in Evinprison aan haar gevangenisstraf begonnen.
bron: banouyesabz.wordpress.com


De druk op iraanse journalisten wordt verder opgevoerd. Reporters Without Borders meldt dat donderdag Mahssra Amrabadi, de vrouw van de gevangen zittende journalist Massoud Bastani is gearresteerd. Op 2 mei is Reza Ansari Rad opgeroepen om aan zijn gevangenisstraf te beginnen.
Op 30 april is tegen Seid Mohammad Mehdi Tabatabai, de editor van het maandblad Nasimebidari, gezegd dat het blad twee maanden is geschorst.
Iedere week wordt door het ministerie een lijst van verboden onderwerpen naar de media gestuurd.
bron: en.rsf.org


De in Washington gevestigde groep American Center for Law and Justice heeft een brief van de gevangen zittende iraanse pastor Youcef Nadarkhani gepubliceerd.
Hierin bedankt hij al zijn supporters voor hun steun.Als de brief echt is dan is dit het eerste levensteken van de wegens ketterij ter dood veroordeelde Nadarkhani.
bron: iranfocus.com


EAWorldView

Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Even geen reden voor tante om blij te zijn.

christinA eijkhout said...

:)