Saturday, May 12, 2012

Iran: andere kanten 12 mei 2012

De iraanse rapper Shanin Najafi tegen wie afgelopen week een fatwa is uitgesproken wegens de song "Nagi" heeft tegen "The Daily Beast" vertelt dat hij niet van plan is excuses te maken.
De fatwa is door een iraanse ayatollah uitgesproken omdat de tekst van de song beledigend voor sjiieten zou zijn.
Sinds 7 mei de doodsbedreigingen begonnen is de verblijfplaats van de in Duitsland wonende rapper geheim.
Een Facebookpagina waar om vrijwilligers voor de uitvoering van de fatwa werd gevraagd, had al meer dan 600 likes,  voor Facebook de pagina verwijderde.
bron: thedailybeast.com


In The Washington Times staat dat de cyberdreiging voor USA vanuit Iran in de laatste jaren is vergroot.In de afgelopen maanden is door Iran $1 miljard begroot voor regeringsprogramma's om de infrastructuur van het internet te vergroten.
Iran staat nu met China boven aan de lijst van cyberdreigingen.
bron: washingtontimes.com


Een economisch-adviseur van de EU heeft gezegd dat als gevolg van de internationale sancties tegen Iran de handel met dat land risicovol is geworden.
Het commentaar kwam na het bekend worden van de berichten dat China olie koopt van Iran en hiervoor met de eigen munt betaalt.Hij zei dat het krijgen van de yen als betaalmiddel van China, de mogelijkheden voor Iran handel te drijven, beperkt.
bron: en.trend.az


In de Washington Journal staat een boekbespreking over het boek "Patriot of Persia: Muhammad Mossadegh and a Tragic Anglo-American Coup" door Christopher de Bellaigue.


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Benieuwd of die fatwa net zolang stand gaat houden als die tegen Salmon Rushdie.