Monday, May 28, 2012

Iran: gezegd 28 mei 2012

De journalist, mensenrechtaktivist en voormalig schrijver voor de krant Khordad, Farshad Aswad is gearresteerd, toen hij het land wilde verlaten om naar Maleisie te gaan.
Volgens Jaras had hij voordat hij vertrok al zijn bezorgdheid uitgesproken over de mogelijkheid dat hij gearresteerd zou kunnen worden.
Aswad is een familielid van Reza Khandan, de echtgenoot van de gevangen zittende mensenrechtadvocaat Nasrin Sotoudeh.Hij was bezig een documentaire over haar te maken.
bron: persian.wordpress.com


Ali Larijani is herkozen als spreker voor het iraanse parlement. Hij won van Gholam Ali Hadad Adel. Hoewel beiden bekend staan als critici van president Ahmadinejad en bondgenoten zijn van Supreme Leader Khamenei, staat Adel bekend als gematigder in zijn kritiek.
bron: rferl.org


Iran ontkent dat het iets te maken heeft met een complot om de regering van Bahrain omver te werpen.
Volgens Mehrnews heeft de woordvoerder van het iraanse ministerie van buitenlandse zaken gezegd dat Iran niet bij binnenlandse zaken van Bahrain tussenbeide komt.
Zondag werden in Bahrain 8 mensen veroordeeld op beschuldiging van  samenzwering met iraanse agenten om de regering van Bahrain omver te werpen.
bron: wgme.com


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Gisteravond Paul Rosenmöller in Bahrein gezien? Toen beweerde een minster van Bahrein ook al dat Iran achter de opstand aldaar zit.

christinA eijkhout said...

Ik kijk die altijd zaterdags in de herhaling pas.