Sunday, May 13, 2012

Iran: meer, 13 mei 2012

In de gevangenis van Sanandaj is een gevangene wegens gebrek aan medische hulp gestorven.
bron: cnn.com


Ali Kafashian, het hoofd van de Iran Football Federation heeft aangekondigd dat ook vrouwen het Asian Youth Football Championship mogen bijwonen.
Newspaper Shargh berichtte dat de bond de aanwijzingen van de Asian Football Confederation volgt. De voorzitter van de AFC zegt dat er geen discriminatie tussen mannen en vrouwen mag zijn in het bezoeken van wedstrijden.
. bron: radiozamaneh


De geƫiste doodstraf tegen 4 mannen uit Cheram, provincie Kohkiloyeh and Boyerahmad wegens "lavat", sodomie, is door het Supreme Court gehandhaafd.
Harana schrijft dat dit betekent dat Soadat Aarefi, Vahid Akbari, Javid Akbari en Houshmand Akbari kunnen worden geexecuteerd.
bron: banouyrsabz.wordpress.com


Zaterdag heeft de NCRi gezegd dat er 60 wetenschappers in 11 agencies aan nucleaire wapens voor Iran werken.Details van dit bericht konden niet worden geverifieerd.
De NCRi is de koepelorganisatie van vijf verschillende verzetsgroepen uit Iran, waaronder de PMOI. Het hoofd van een belangrijke denktank in Washington, die alle sporen van Iran mbt atoom onderzoekt, zegt dat alle informatie die van het NCRi komt moet worden gewantrouwd.
bron: freedomessenger


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

3 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Is voetbal populair onder Iraanse vrouwen?

christinA eijkhout said...

ja, als kijksport en ook als sport. Vrouwen willen al jaren ook wedstrijden bezoeken.

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Krijgen ze nu kennelijk toch de kans.