Thursday, May 17, 2012

Iran: meer 17 mei 2012

Op 16 mei is in de gevangenis van Zanjan een man opgehangen.
De niet bij naam genoemde man was volgens Fars veroordeeld voor het bezitten van en handelen in 49,5 grams of Shisheh.
In Iran zijn gisteren en vandaag in 3 verschillende gevangenissen 26 mensen opgehangen.
In Kermanshah zijn 7 gevangenen opgehangen.A. A. (vrouw) voor het bezit van 27 kilo heroine, R. A. voor bezit van 100 kilogram morphine en 254 kilogram opium, Kh. Sh. voor deelname en bezit van 57 kilograms opium, M. B. voor deelname en bezit van 69 kilogram opium, A. S. voor deelname en bezit van 4 kilo 548 gram morphine, M. S. voor deelname en bezit van drugs, en M. Kh. voor bezit van 1529 gram crack.
3 mannen zijn op 17 mei opgehangen in de gevangenis van Ardebil voor het bezit van 105 gram heroine, 498,15 grams heroine en 160 kilogram en  493 gram opium.
16 mensen, onder wie 4 vrouwen en 5 afghanen zijn op 17 mei opgehangen in de gevangenis van Yazd,
bron: iranhr.net


Oppositie Leider Mir Hossein Mousavi heeft toen hij het nieuws hoorde dat politieke gevangene Mohammad Reza Motamednia in hongerstaking is, er op aangedrongen dat hij zijn hongerstaking zal beƫindigen.
Motamednia is in hongerstaking uit protest tegen het huisarrest van de oppositieleiders.Hij is nu 36 dagen in hongerstaking en heeft meer dan 30 kg gewicht verloren. Ook is hij in zeer slechte gezondheid.
bron: banouyrsabz.wordpress.com


In Rask, Sistan-va-Beluchistan zijn op 14 mei bij gevechten tussen de Sunni bevolking en de politie minstens 1 dode gevallen en 2 mensen gewond.
De gevechten braken uit na de arrestatie van de zoon van de Friday Prayers leader en andere Sunni clerics.
bron: rferl.org


Woensdag heeft Javan Online een verhaal gepubliceerd over recente gesprekken tussen het hoofd van de iraanse Qods, Suleiman en de leider van Hezbollah.
In deze gesprekken heeft Suleiman Hezbollah gewaarschuwd om de radicale elementen tegen te houden die Israel preventief willen aanvallen.
Er werd niet gezegd wanneer en waar deze gesprekken hebben plaatsgevonden.
bron: iranbriefing.net


In USA is een man, Massoud Habibion veroordeeld tot 13 maanden gevangenisstraf omdat zijn bedrijf, Online Micro LLC of Costa Mesa, Calif., samenspande met een bedrijf in de United Arab Emirates om computer-gerelateerde goederen van U.S. via Dubai naar Iran te exporteren.
bron: iranfocus.com


De Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ heeft bevel van de amerikaanse federale rechter ontvangen om de iraanse tegoeden ter waarde van $2,6 miljard te bevriezen vanwege compensatie van de slachtoffers van de in 1983 uitgevoerde aanvallen op US barrakken in Beirut.
In 1983 kwamen 241 amerikaanse soldaten om toen een truck door de barrikade reed en voor de amerikaanse barak explodeerde.
iranfocus.com


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Hezbollah is toch een bondgenoot van Iran?

christinA eijkhout said...

Dat wil niet zeggen dat zij mogen doen wat zij willen.