Wednesday, May 16, 2012

Iran: gevangenis 16 mei 2012

Afgelopen zondag is Omid Kokabee in Teheran veroordeeld tot 10 jaar gevangenis.
Hij stond terecht met een groep van 10 tot 15 mensen die ervan worden beschuldigd voor Israel te hebben gespioneerd.
Kokabee is veroordeeld voor het communiceren met een buitenlandse regering. Hij heeft gewerkt aan de physics of optics bij het Institute of Photonic Sciences (ICFO) in Barcelona, Spanje en studeert nu aan de Universiteit van Texas in Austin.
Kokabee zegt onschuldig te zijn en hij heeft ook geweigerd samen met de andere beklaagden op de avond voor het proces een bekentenis op tv te doen.
bron: iranhumanrights.org


Reporters without Borders vraagt de onmiddellijke invrijheidsstelling van Hamin Ary, de redacteur van het in Erbil gevestigde koerdisch-arabische maandblad Chirpa (Al-Hamsah in Arabisch), en het intrekken van alle aanklachten tegen hem. Hij wordt sinds 7 mei vastgehouden voor de herdruk van een verondersteld godslasterlijk artikel, geschreven door Goran Halmat, een controversiele koerdisch schrijver die in Noorwegen woont.
bron: en.rsf.org


Ongeveer 130 iraanse journalisten hebben een brief aan Ali and Sadegh Larijani, het hoofd van justitie en de spreker van het parlement geschreven, waarin zij om de invrijheidstelling van  journalisten vragen.In de brief wordt over de recente arrestaties van de journalisten Mahsa Amrabadi en Reza Ansari-Rad gesproken en over de geselstraf van cartoonist Mahmoud Shokraiyeh omdat hij een parlementslid had getekend.
In december 2011 zei het Committee to Protect Journalists, dat Iran officieel de grootste gevangenis van journalisten is.
bron: en.irangreenvoice.com


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Tien jaar is niet mis.