Thursday, May 31, 2012

Iran: meer 31 mei 2012

Iran Human Rights Documentation Center (IHRDC), meldt dat 10 gevangenen in de Orumiehprison op het punt staan te worden geexecuteerd.Zeven van deze gevangenen zijn in drugsgerelateerde zaken ter dood veroordeeld en zijn op 30 mei van ward 15 naar de quarataineafdeling overgebracht.
Hun namen zijn:
Nahad Nuraldini, Sayyad Ahmadpour, Safar Pakizehrou, Haji Pajouhesh, Allahverdi Ahmadpour, Abdolhamid Moradi, Khosro Darvishi.
Drie andere mannen zijn ook naar de quarantaineafdeling gebracht om geexecuteerd te worden.
Hun namen zijn: Omran Gilani, Manouchehr Davoudi en Hashem Jahangirzadeh. Van hen is alleen bekend dat zij op 25 april door bewakers van de special guards hevig geslagen zijn en sindsdien in hand-en voetboeirn gevangen zitten.
bron: iranhrdc.org


De dochter van de financier van de krant Shargh, Zahra Khodabakhsh is gearresteerd. Volgens Kaleme is zij naar Evinprison overgebracht.
Haar vader, Ali Khodabakhsh, een investeeerder in verschillende hervormingsgezinde kranten, is in december 2010 gearresteerd en later veroordeeld tot een jaar gevangenis en 3,000,000 Rial boete.
bron: iranbriefing.net


Volgens de website Kaleme zijn op de universiteit van Isfahan 3 studenten gearresteerd. Erfan Mohammad, Mohammad Moradi en Mojtaba Karimi werden vorige week gearresteerd in verband met hun medewerking aan het studentenblad Kebrit. Volgens universiteitsofficials is het blad verboden en is distributie ervan tegen de wet.
bron: en.greenvoice.com


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Die kranten gaan het moeilijk krijgen.