Wednesday, May 30, 2012

Iran: meer 30 mei 2012

Iran heeft Kuwait veroordeeld voor het tot levenslang veroordelen van twee iraniers, een kuwaiti en een statenloze man tot levenslang wegens spionage.
Oorspronkelijk waren zij ter dood veroordeeld maar dit vonnis is op 28 mei in hoger beroep gewijzigd tot levenslang.Tijdens hun arrestatie in mei 2010 werkten zij voor het leger in Kuwait.
bron: iranbriefing.net


Er zijn nieuwe bewijzen gevonden die Iran verbinden met moordcomplotten. Vorig jaar werd in Azerbaijan een netwerk opgerold dat o.a. plannen had amerikanen te vermoorden. Er werden bijna 2 dozijn mensen gearresteerd die gelinkt konden worden aan Iran. Waarom en in opdracht van wie de aanslagen gepleegd moesten worden werd niet duidelijk.
Officials uit U.S. en het Middenoosten zien de pogingen nu als onderdeel van een groter geheel van aan Iran gelinkte operaties om buitenlandse diplomaten in tenminste 7 landen te vermoorden, inclusief twee saoedi's, een half dozijn israelis en verschillende amerikanen.
bron: The WashingtonPost


Er is de afgelopen weken een gevaarlijker computerworm opgedoken dan Stuxnet.De worm heet Flame en zou in staat zijn gesprekken op te nemen, wireless communicatie via Bluetooth te manipuleren en screenshots van computers maken.
Op het ogenblik is de worm vooral verspreid binnen Iran en het MiddenOosten, Europa en NoordAmerika.
bron: au.ibtimes.com


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Iraanse huurmoordenaars zijn dus zeer actief.

christinA eijkhout said...

Dat wordt gezegd, alleen zijn er niet altijd voldoende bewijzen. Omgekeerd wordt ook gezegd dat USA en Israel daarin zeer aktief zijn. Ook zonder afdoende bewijzen.