Saturday, May 05, 2012

Iran: onderdrukking 5 mei 2012

Deelresultaten van de gisteren gehouden parlementaire verkiezingen in Iran melden dat tegenstanders van president Ahmadinejad 20 zetels winst hebben, terwijl zijn medestanders maar 8 zetels wonnen.De onafhankelijken kregen 11 zetels.
Er waren 65 zetels te verdelen.
Er zijn nu ongeveer 40 zetels bezet.Alleen de stemmen uit Tehran, Eslamshahr Rey, Shemiranat moeten nog worden geteld.
bron: rferl.org, en.trend.az


De druk op familieleden van mensen die in Camp Ashraf in Irak wonen wordt steeds groter. Het Supreme Court heeft de doodstraf van Gholamreza Khosrawi, 47, voor geven van financiele steun aan de PMOI en Moharebeh bevestigd.Hij zit al meer dan 40 maanden in eenzame opsluiting in Evinprison.
Ook de doodstraf voor  universiteitsprofessor Abdolreza Ghanbari, 45 wegens zijn banden met de PMOI is door het Supreme Court bevestigd.
Ali Moezzi, 63, lijdt aan kanker en zit in eenzame opsluiting in Evin.
Mashallah Haeri, 61 is tijdens een medisch verlof in een ziekenhuis, samen met zijn vrouw gearresteerd en naar afdeling 209 overgebracht.Hij is tot 15 jaar veroordeeld omdat hij zijn zoon in Ashraf heeft bezocht.
Ms. Kobra Banazadeh Amirkhizi is aan een oog blind en aan het andere oog slechtziend geworden tengevolge van marteling. In 2008 was zij tot 5 jaar gevangenis veroordeeld omdat zij van plan was familieleden in Camp Ashraf te bezoeken.
Mensenrechtorganisaties en speciaal de High Commissioner for Human Rights en de rapporteur worden opgeroepen om een einde te maken aan deze onmenselijke straffen.
bron: daughtersofthelight-briefs.blogspot.com


De koerdische politieke gevangenen Ebrahim Issapour en Sirvan Nejavi die in juli zijn gearresteerd, zijn ter dood veroordeeld voor moharebeh, vijandschap met god.
Het Supreme Court heeft in het beroep dit vonnis bevestigd.
bron: iranbriefing.net
Op een journalistenconferentie, genaamd New Voices in Tunesie hebben 700 journalisten uit 88 landen gesproken over hoe ook de media kan helpen vrijheid in de maatschappij te brengen.
Iran was een van de toponderwerpen op deze conferentie.
Sinds 2009 zijn in Iran meer dan 290 journalisten gearresteerd die gevangenisstraffen hebben gekregen van 6 maanden tot 6 jaar. bron: iranbriefing.net


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Ahmadinedjad geraakt steeds verder in het nauw.

christinA eijkhout said...

ja, Khamenei's medestanders hebben
gewonnen