Friday, May 04, 2012

Iran: kiezen 4 mei 2012

Vandaag wordt in Iran de tweede stemronde gehouden voor de resterende 65 zetels van het 290 zetels grote parlement.
Het nieuwe parlement zal net als het vorige overwegend conservatief zijn, maar de diverse richtingen zijn nog niet duidelijk. Wel zal de steun voor president Ahmadinejad verder afnemen.
Belangrijk is de strijd om de zetel van de spreker van het parlement tussen zittende spreker Ali Larijani en Hadad Adel.
bron: dailystar.com


Iranlaborreport schrijft dat in Iran voor het vijfde achtereenvolgende jaar 1 meimarsen of vieringen zijn verboden. Ook officiele vakbonden kregen geen toestemming.
Er vonden rond 1 mei diverse kleine bijeenkomsten plaats waar over de slechte economische situatie en het verbod op de meiviering werd gesproken.
bron: iranlaborreport


Radio Zamaneh schrijft dat Reporters without Borders ter gelegenheid van World Press Freedom Day,op 3 mei, heeft bekendgemaakt dat Iran weer in de top10 op de lijst van 's werelds grootste gevangenissen voor journalisten staat.
Iran staat op de 175e plaats, dat is de op 5 na laatste plaats.
bron: radiozamaneh
In Shiraz zijn na 80 dagen in de Adel Abadprison doorgebracht te hebben, 5 christenen voor de eerste keer door de revolutionary guard verhoord. Na het verhoor zijn zij weer teruggebracht naar de gevangenis.
Hun namen zijn : Fariba Nazemian, Mojtaba Hosseini, Homayoun Shokoohi, Mohamad-Reza Partoei (Koroush) en Vahid Hakkani. De reden voor de arrestatie is nog steeds onbekend.
bron: worthynews.com


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Kijken hoe Ahmadinedjad daarmee omgaat.