Wednesday, May 02, 2012

Iran: verder, 2 mei 2012

De beide wegens moharebeh en de moord op de zoon van de imam van het vrijdaggebed in Marivan, ter dood veroordeelde koerdische gevangenen Zanyar Moradi en Loghman Moradi zijn op dinsdag 24 april eindelijk bezocht door een afgevaardigde van het hoofd van de iraanse justitie.
Een bron vertelde dat het bezoek ongeveer vier uur heeft geduurd.
Hij heeft ondertekende verklaringen van hen opgenomen en deze zullen worden doorgezonden naar het Hoofd van Justitie. De beide koerden hebben altijd verklaard onschuldig te zijn en door middel van marteling tot een bekentenis te zijn gedwongen.
bron: iranhumanrights.org


Het hoofd van Reuters in Iran, Parisa Hafezi is opgeroepen om te verschijnen voor de rechtbank in verband met de controversiele berichtgeving over vrouwelijke beoefenaars van vechtsport in Iran.Reuters had geschreven dat de vrouwen werden opgeleid tot ninjamoordenaars.
Hierop werd door enige vrouwen een klacht ingediend tegen Reuters en werd het kantoor gesloten.
Later heeft Reuters excuus aangeboden.
bron: iranbriefing.net


Volgens iraanse media is afgelopen zondag Ali Akbar Heydarifard,   de plaatsvervangend aanklager van Teheran gearresteerd en naar Evinprison overgebracht.
Heydarifar is een van de drie mensen van justitie die beschuldigd zijn terzake van martelingen en doden in de Kahrizanprison.
Tabnak schreef dat hij als fervent supporter van Mortazavi werd beschouwd en gevraagd had om openbare lof voor zijn goede handelen.
Familieleden van de slachtoffers zijn al 3 jaar met weinig succes bezig de 3 verantwoordelijken Heydarifard, Mortazavi en Hassan Haddad juridisch te vervolgen.
bron: radiozamaneh


De ter dood veroordeelde koerdische politieke gevangene Shirkoo Moarefi, is sinds 4 april in hongerstaking om te protesteren tegen zijn tweeledige wettelijke status.Volgens zijn advocaat heeft het Supreme Court in dit geval onrechtmatig gehandeld.
Moarefi werd in 2008 gearresteerd op de grens Iran/Irak en is ter dood veroordeeld voor moharebeh en handelen tegen de staatsveiligheid.
bron: iranhumanrights.org


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Vrouwen willen niet hun mannetje staan?