Thursday, May 03, 2012

Iran: meer 3 mei 2012

De 16 maanden geleden gearresteerde pastor Farshid Fathi, 33 is veroordeeld tot 6 jaar gevangenis.Volgens een vriend van de familie heeft hij in eenzame opsluiting gezeten en is geslagen.
De gevangenisstraf van een andere pastor Behnam Irani is kort voor hij in oktober 2011 zou worden vrijgelaten, met 5 jaar verlengd.Volgens berichten is hij in een zeer slechte lichamelijke conditie.
Beiden hebben beroep aangetekend tegen hun vonnissen.
bron: iranhumanrights.org


Een professor van het Department of Electrical and Computer Engineering University van Shiraz heeft tegen ISNA gezegd dat Iran begonnen is met het maken van eigen antivirussoftware.
De software wordt ontwikkeld door het Shiraz Computer Emergency Response Team of APA (Academic Protection and Awareness) van Iran. De APA is opgericht in 2007 en in 2010 is het werken aan antivirussoftware begonnen.
bron: en.trend.az


Het hoofd van het General Inspection Office of Iran heeft gezegd dat zijn kantoor een bankfraude van $100 miljoen aan justitie heeft overgedragen.
Deze zaak staat los van het proces inzake $3 miljard bankfraude.Mehrnews berichtte dat het bericht bekend gemaakt werd tijdens een seminar in Bandar Abbas.
bron: en.trend.az


Naar aanleiding van de campagne van Daftar Tahkim Vahdat en alumni association Advar Tahkim Vahdat, and Speak Out for Imprisoned Iranian Students, heeft International Campaign for Human Rights in Iran een video op haar website geplaatst die de onderdrukking van studenten in Iran laat zien.De video vertelt de omstandigheden van 30 op dit moment gevangen zittende studenten.
De video heet Irans toekomst wordt gevangen gehouden.
EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Het logo van de antivirussoftware is veelbelovend.

christinA eijkhout said...

:) dat logo heeft niets met Iran te maken, het is een plaatje uit wikipedia.