Thursday, June 14, 2012

Iran: anders 14 juni 2012

In de gevangenis van Isfahan is op 13 juni een man opgehangen.
De man, Jomeh R. was veroordeeld voor het bezit van 9 kilogram en 950 gram morfine.
Iran Human Rights heeft geen bevestiging voor deze aanklacht.
bron: iranhr.net


Mostafa Tajzadeh, het gevangen zittende lid van Hezbe Mosharekat (Participation Party) en de Sazemane Mojahedin Enghelab Eslami (Revolutionary Mojahedin of the Islamic Revolution) heeft ter gelegenheid van de derde verjaardag van de presidentsverkiezingen in 2009 weer een brief geschreven aan de Supreme Leader Ali Khamenei waarin hij hem verantwoordelijk stelt voor de gebeurtenissen op en na 9 juni 2009, en hem vraagt zijn verantwoordelijkheid te nemen
Tajzadeh was deputy minister van binnenlandse zaken gedurende de regering Khatami.
bron: iranbriefing.net


Een artikel uit de New York Times over de iraanse (mannen)maatschappij en vrouwen.Hoewel de ayatollahs vrouwen het liefste getrouwd en thuis met kinderen zien wordt in Iran ook een universitaire opleiding als belangrijk gezien. Vrouwen vormen sinds de afgelopen tien jaar ongeveer 60% van het aantal leerlingen.
In diezelfde periode is het aantal echtscheidingen ook met 135% gestegen, zodat er veel vrouwen en mannen single zijn. Vroeger leefden gescheiden vrouwen in eenzaamheid in hun ouderlijk huis en werd van hen verwacht dat zij hun leven daar verder doorbrachten.
Maar door het toegenomen aantal scheidingen en het hogere inkomen dat wordt verdiend kunnen vrouwen hun leven opnieuw regelen.
bron: ndtv.com


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Kortom: Iraanse vrouwen zijn zo westers in hun handelen als maar kan.

christinA eijkhout said...

Ja, vrouwen zijn praktisch.