Wednesday, June 13, 2012

Iran: straf 13 juni 2012

De mensenrechtadvocaat Abdolfattah Soltani is in beroep veroordeeld tot 13 jaar gevangenisstraf.In maart was hij tot 18 jaar veroordeeld. Vorig jaar werd hij gearresteerd en onder andere aangeklaagd voor het in gevaar brengen van de nationale veiligheid.
bron: rferl.org


Op de derde verjaardag van de verkiezingen van 2009, zijn 6 gevangenen overgebracht naar de afdeling van het ministerie van inlichtingen, Ward 209 van Evin Prison.
Bronnen vertelden tegen International Campaign for Human Rights in Iran dat zij bezorgd zijn over de manier waarop inlichtingenkrachten deze gevangenen zullen behandelen.
Gisteren weigerden 50 politieke gevangenen om in de visitatiehal te komen uit protest over de behandeling van gevangenen. Hierna zijn Javad Alikhani, Bahman Ahmadi Amouee, Saeed Matinpour, Arash Saghar, Farshad Ghorbanpour en Saeed Jalalifar overgebracht naar ward 209.
Aangezien allen reeds hun definitieve gevangenisstraf uitzitten, is deze overbrenging illegaal.
bron: iranhumanrights.org

 De website Kaleme bericht dat de gevangen journalist Bahman Ahmadi Amouyee  van Ward 350 in Evin prison overgebracht is naar Rejai Shahr Prison in Karaj.
Nadat eerder de zes gevangenen in afzondering waren geplaatst, is Amoyee later in boeien overgebracht naar de Rajaee Sharprison.
bron: iranbriefing.net


Een iraanse fotograaf, Ebrahim Noroozi, heeft, nadat vorig jaar het verbod op openbare executies in Iran is opgeheven, deze gefotografeerd en de New York Times heeft een galerie van zijn foto's met een interview met hem gepubliceerd.
bron: iranbriefing.net


EAWorldView

Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl