Wednesday, June 20, 2012

Iran: meer 20 juni 2012

Op 18 juni is behalve de eerder gemelde geexecuteerde 3 broers, in de Karoonprison van Ahwaz, ook Ali Sharifi (a.k.a Naami), opgehangen.
Sharifi was bij hetzelfde proces ter dood veroordeeld.
bron: iranhr.net


Mehdi Saharkhiz, de zoon van de journalist Isa Saharkhiz heeft gezegd dat zijn vader tot nog anderhalf jaar celstraf is veroordeeld. Saharkhiz heeft al een gevangenisstraf van 3 jaar uitgezeten. Zijn zoon zegt dat de medische commissie zijn vader ongeschikt voor een verdere gevangenisstraf is. Saharkhiz heeft al een hartaanval gehad en ligt sinds maart in het ziekenhuis.
bron: iranbriefing.net


De gezondheidstoestand van Narges Mohammadi, Deputy Head van Defenders of Human Rights Center (DHRC), wordt steeds slechter. Zij zit een gevangenisstraf van 6 jaar uit in ballingschap in de gevangenis van Zanjan.
bron: payvand


In Teheran zijn 20 mensen gearresteerd voor de moorden in het afgelopen jaar op atoomwetenschappers. Details worden later bekend gemaakt. Op de vraag of de gearresteerden verbonden waren aan de Mossad en banden met eerdere arrestanten hadden werd niet geheel ontkennend geantwoord.
bron: tehrantimes


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Ze zouden het van de daken schreeuwen als het wel 'Mossad-agenten' waren.

christinA eijkhout said...

Dat doen ze ook altijd natuurlijk, ze houden altijd slag om de arm.