Thursday, June 21, 2012

Iran: min of meer 21 juni 2012

Op 20 juni zijn in Teheran 4 mannen in het openbaar opgehangen.
De mannen, Iman Amani, zoon van Mohammad Hashem, Farshid Aliari, zoon van Farid, Behzad Tajik, zoon van Kazem en Mohammad Aikahi, zoon van Hassan. waren allen veroordeeld voor verscheidene verkrachtingen.
Foto's van de executie. 
bron: iranhr.net


Onveilige arbeidsomstandigheden in Iran zorgen dagelijks voor veel ongelukken en het verlies van mensenlevens.In de eerste negen maanden van vorig jaar zijn 3276 vrouwelijke en 14,743 mannelijke werknemers zijn gewond, 13,972 zijn volledig hersteld, 132 zijn geheel invalide, 208 zijn gedeeltelijk invalide en 648 hebben financiele compensatie gehad voor het verlies van lchaamsdelen tijdens het werk. Gemiddeld 4 doden zijn te betreuren.
Het aantal bedrijfssluitingen en werklozen is met het begin van het nieuwe jaar door de verscherpte economische sancties sterk gestegen.
Met de ingang van de tweede fase van het terugdringen van de toelagen die in juni is ingegaan en de onkunde van de staat om de subsidies voor bedrijven te betalen, vermindert het uitzicht op economische verbetering.
Veel fabrieken en bedrijven zien zich geconfronteerd met stijgende prijzen en hevige concurrentie.
Volgens de secretaris van het Labour House in Boroujerd, Lorestan staat Boroujerd met 40000 werklozen en meer dan de helft van de bedrijven in Boroujerd die zijn gesloten aan top. 

bron: iranlaborreport


Dinsdag was volgens berichten, de website van de Central Bank of Iran (CBI) niet bereikbaar en zou zijn gehackt. Volgens internetexperts worden er voortdurend cyberaanvallen op iraanse sites uitgevoerd.
bron: en.trend.az


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Vraag is dan toch wat al die bedrijfsongevallen veroorzaakt.

christinA eijkhout said...

De gewone dingen, machines die niet beveiligd zijn enzo. Daar is niet zo'n uitgebreide dienst als hier.