Friday, June 29, 2012

Iran: meer 29 juni 2012

In Robat Karim (bij Teheran) zijn op 28 juni 2 mannen in het openbaar opgehangen
. Volgens Mehrnews was de ene man veroordeeld voor drugshandel en de ander voor verkrachting.
bron: iranhr.net


De vader van de in Nederland studerende iraanse student Yassar Kahmeneh is vijf weken geleden gearresteerd door security agents vanwege zijn aktiviteiten op Facebook.
Kahmeneh heeft een pagina op Facebook “The Campaign to Remind Shi’ites about Imam Naghi,” waarin op satiridche wijze godsdienstige en politieke thema's worden behandeld, van vrouwenrechten tot de sancties tegen Iran.
Meer dan 21000 mensen hebben de pagina al geliked terwijl ook veel mensen in Iran zeggen dat zij de pagina bezoeken, maar niet durven te liken.
Kahmeneh zegt dat zijn vader alleen voor zijn studie in Europa betaalt en dat zijn vader is bedreigd met executie en er gezegd is dat hij zal worden vrijgelaten zodra de pagina van Facebook verwijderd is.
bron: payvand


De officier van justitie in Sistan-Baluchestan heeft gezegd dat 2 verdachten van de bomaanslag in Zahedan in 2011 spoedig zullen worden geexecuteerd.
Zes anderen zitten nog in hechtenis.Na de aanslag zijn 40 mensen gearresteerd.
bron: en.trend.az
petitie aan de Nederlandse regering de besluitvormingen en restricties t.a.v. toelating van Iraanse studenten tot bepaalde studies te herzien.


Tegen International Campaign for Human Rights in Iran is gezegd dat de ter dood veroordeelde politieke gevangene Younes Aghayan plotseling geblinddoekt en aan handen en voeten geboeid is overgebracht van Orumiyeh Prison naar Police Headquarters in Mahabad, daarna is hij naar een gevangenis in Karaj overgebracht. Hij werd op 23 juni weer teruggebracht en zou, indien er toestemming kwam, de volgende dag worden geexecuteerd.
bron: iranhumanrights.org


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Ook in het buitenland moet je als Iraniƫr voorzichtig zijn.