Thursday, June 28, 2012

Iran: verplaatsen 28 juni 2012

De journalist en politieke gevangene Bahman Ahmadi Amoui die gearresteerd werd op 20 juni 2009 zit een gevangenisstraf uit van 5 jaar en 4 maanden in Evinprison. Op 20 juni 2012 werd hij plotseling in het midden van de nacht overgebracht naar Rajai Shahr prison in Karaj.
Op 25 juni werd bekend dat hij binnen de Rajaei Shahrgevangenis was geplaatst op de isolatie-afdeling tussen zware misdadigers.
De website Kalameh heeft een interview gehad met de broer van Amoui. In dit interview vertelt zijn broer onder meer over het feit dat er geen reden en officieel bevel aan deze verplaatsing ten grondslag ligt. Ook zei hij dat de ward in Rajaei Shahrprison bijna uitsluitend en alleen wordt gebruikt om terdood veroordeelden voor hun executie te huisvesten en dat de meeste mensen er met geestelijke en lichamelijke problemen uit kwamen.
bron: banooyesabz.wordpress.com


De iraanse ambassadeur bij de UN heeft in New York tegen reporters gezegd dat buitenlanders schuldig zijn aan het bloed vergieten in Syrie. Ook zei hij dat Iran bereid is een bemiddelende rol te spelen om een oplossing voor Syrie te vinden.
bron: rferl.orgIRIBnews meldde dat een vrachtvliegtuig van de Lufthansa donderdagmorgen om 3.30 een noodlanding op het vliegveld van Ahwazcity in de provincie Khuzestan heeft moeten maken.
De International Civil Aviation Organization of Khuzestan province meldde dat de noodlanding het gevolg was van technische problemen en dat nadat deze waren verholpen, het vliegtuig zijn weg naar Saoedi Arabie vervolgde.
bron: en.trend.az


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

No comments: