Saturday, June 02, 2012

Iran: werelden 2 juni 2012

In Iran heeft een pro-nazi organisatie een iraanstalige website geopend met als doel "de holocaust te confronteren". Op de site staan video's van Hitler en wordt het Derde Rijk en antisemitisme bejubeld.
De site wordt gehost door een webserver in Duitsland. Er zijn volgens Google’s “FeedBurner” RSS-service meer dan 1,200 abonnees. Het onlineforum heeft bijna 1,700 leden, waarvan sommige avatars namen hebben als “Klaus.barbie,” “NEW Heil” and “Heinrich_Himmler.”
bron: dailycaller.com


De student Mehdi Khodaei’ was 1 juni jarig.Hij zit een gevangenisstraf van 7 jaar uit. Human Rights House of Iran meldde dat hij gevangen zit in ward 350 van de Evin prison. Hij was veroordeeld voor “propaganda tegen het regime” en “handelen tegen de nationale veiligheid door het organiseren van bijeenkomsten".
De studentenactivist Salman Sima die na zijn gevangenschap Iran ontvlucht is en nu in Canada woont, heeft hem een brief geschreven die op de site persian2english staat.
bron: persian2english


De gevangen zittende student aktivist Arash Sadeghi is uit solidariteit met de hongerstaking van Hossein Ronaghi Maleki ook in hongerstaking gegaan.
De site Kaleme publiceerde een brief die Maleki heeft geschreven aan Sadeghi waarin hij hem vraagt de hongerstaking af te breken.
bron: persianbanoo.wordpress.com


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Iran zal niet onwelwillig staan tegenover die holocaust site ...

christinA eijkhout said...

Nee.