Sunday, June 03, 2012

Iran: verder 3 juni 2012

Het Education Assessment Office, een afdeling van het Education Ministry, heeft een lijst gepubliceerd van studies waarbij geen buitenlanders meer worden aangenomen en delen van Iran waar buitenlanders, zoals afghaanse immigranten niet meer mogen wonen.
Mehrnew publiceerde de lijst vrijdag waarop staat dat het buitenlanders verboden is in 14 provincies te komen, bovendien moeten buitenlanders die in Mazandaran wonen de provincie voor 13 juli hebben verlaten.
Op de lijst is te zien dat het afghanen ook verboden is in nog eens 12 provincies in bepaalde gebieden te komen. Volgens de kaart mogen afghanen alleen nog maar  wonen in de provincies Teheran, Alborz en Qom.
Mensen uit Irak mogen niet meer wonen in de provincies Kerman, Sistan-Baluchistan en North en South Khorasan.
Bovendien mogen buitenlanders geen nucleare fysica, fysica, nucleare werktuigbouw, IT, vliegtuigbouwkunde, petrochemische werktuigbouw, mijnbouw en verschillende andere deelgebieden die gerelateerd zijn aan de luchtvaart en leger, studeren.
bron: radiozamaneh


Meer dan 400 activisten hebben een verklaring ondertekend waarin zij de invrijheidsstelling vragen van de gevangen zittende schrijfster, vertaler en vrouwenrechtactiviste Manijeh Najm Eraghi.
Zij is vorige week zondag gearresteerd en naar de Evinprison overgebracht.
bron: radiozamaneh


International Campaign for Human Rights in Iran meldt dat de kurdische mensenrechtactivist Mohammad Seddigh Kaboodvand op 26 mei weer in hongerstaking is gegaan omdat hij geen verlof krijgt om zijn zieke zoon te bezoeken.
Eerder in mei was hij ook al in hongerstaking gegaan, maar had deze afgebroken nadat officials zeiden dat zij aan zijn verzoek zouden voldoen.
Kabouvand is in slechte gezondheid en zit een gevangenisstraf uit van 10 jaar voor het oprichten van Kurdistan Defense of Human Rights Organization en 1 jaar voor propaganda tegen het regime.
bron: payvand, persianbanoo.wordpress.com


EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.
Er worden kinderen opgehangen.
Er wordt een kind gehangen.
affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Iran is de Afghanen en Irakezen kennelijk liever kwijt dan rijk.

christinA eijkhout said...

Ja, er zijn in de loop der jaren miljoenen mensen uit Afghanistan gevlucht.