Friday, July 13, 2012

Iran: bloed, 13 juli 2012In Shiraz is op 12 juli Safieh Ghafoori opgehangen.
Zij was veroordeeld voor moord, maar bronnen zeggen dat zij onschuldig is en onder druk bekend heeft.

In de gevangenis van Qazvin zijn op 12 juli drie mannen opgehangen.
A. Kh. (60) en G. Kh. (32) waren veroordeeld voor het bezit van 4940 gram heroine, en Gh. h. (49) veroordeeld voor het bezit van 4900 gram opium en 900 gram van een opium product dat "sookhteh" wordt genoemd.
bron: iranhr.net

De politieke gevangene en Deputy Director van de Defenders of Human Rights Center Narges Mohammadi is overgebracht naar het Valiasr Hospital in Zanjan.
Haar lichamelijke toestand is verslechterd en haar dokters hebben gezegd dat haar neurologische aandoening tot verlammingen kan leiden.
Narges Mohammadi zit een gevangenisstraf van zeven jaar uit.
bron: banouyesabz.wordpress.comEen voormalig generaal van de revolutionary guards heeft Supreme Leader Khamenei ervan beschuldigd bloed aan zijn handen te hebben door de crackdown op de oppositie en dat het zogenaamde vreedzame gebruik van kernenergie een leugen is.
In een brief aan oppositieleider Mohammad Nourizad  vertelt hij over de strijd binnen de rangen van de politieke elite over kernenergie.
De alleen met zijn initialen genoemde generaal zegt dat officieren binnen de guards bedreigd zijn met executie en na verschillende geheime militaire rechtzittingen zijn ontslagen.
bron: iranbriefing.netDe gevangen zittende journalist Massoud Bastani , die veroordeeld is tot zes jaar gevangenis  en heimelijk is overgebracht van Evinprison naar RajaiShahrprison, en zijn vrouw, de journaliste Mahsa Amrabadi hebben geen toestemming gekregen elkaar te ontmoeten.
Zijn vrouw is afgelopen maand aan haar gevangenisstraf van een jaar begonnen.
bron: iranbriefing.net


EAWorldViewEr zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Ik denk dat velen wel vermoeden dat het zogenaamde vreedzame gebruik van kernenergie een leugen is. Een land met zoveel olie in de bodem heeft helemaal geen kernenergie nodig.