Thursday, July 26, 2012

Iran: dagvaarden 26 juli 2012
De bahai Zahra Nik-A’in en Taraneh Torabi, zijn opgeroepen hun gevangenisstraf van resp. 23 en 20 maanden uit te zitten hoewel beiden een baby van vijf en een maand oud hebben.
bron: iranbriefing.net


De mensenrechtactivist Dr.Mohamed Hasan Yousef Pourseifi is veroordeeld tot 5 jaar en 6 maanden gevangenis.Human Rights Activists News Agency in Iran meldt dat het lid van Human Rights Activists Organization in Iran en lid van Defense of Child Laborers op 25 juli is veroordeeld voor artikels 500, 513 en 610 van de Islamic Penal Code.
bron: persianbanoo.wordpress.com


Zeventien Gonabadi derwishes uit Kovar zijn gedagvaard door het revolutionary court in Shiraz.
De aanklachten zijn handelen tegen de nationale veiligheid, het verstoren van de openbare orde, vechten en het illegaal dragen van wapens.
Hun namen zijn: Mehrdad Keshavarz, Omidali Akbaritabar, Mohamad Ali Shamshirzan, Mohamad Ali Dehghan, Gholamali Bairami, Amir Hamzeh Dehghan, Mohamad Ali Sadeghi, Behyar Rajabi, Kazem Dehghan, Seyed Ebrahim Bahrami, Abozar Malekpour, Abdolreza Aarayesh, Mohamad Aarayesh, Hamid Aarayesh, Mohsen Esmaeili, Manoochehr Zare en Aman Cheragh
bron: persianbanoo.wordpress.com

De mensenrechtactivist Nargess Mohammadi, die opgenomen was in het ziekenhuis heeft na 13 dagen contact mogen opnemen met haar familie en hen verteld dat zij tijdelijk blind is geweest, maar dat haar zicht op de 5e dag terug is gekomen. Ondanks negatieve rapporten van artsen over haar gevangenhouding, wordt zij niet vrijgelaten.
bron: iranbriefing.net

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nlNo comments: