Wednesday, July 25, 2012

Iran: meer 25 juli 2012Zestien iraanse parlementsleden, zowel conservatieven als hervormingsgezinden, hebben de minister van justitie gevraagd eens op te schieten met de zaak van de in 2009 in Kahrizak Detention Centre gedoodde en gemartelde arrestanten.
In 2009 werd de voormalig aanklager van Teheran Saeed Mortazavi samen met twee rechters , uit functie gezet, toen na een parlementair onderzoek bleek dat de verantwoordelijken moeten hebben geweten van de gebeurtenissen.
bron: iranbriefing.netIran Daily Brief meldde dat de regeringsgezinde blogger Ahmad Shariat, van de site Nedaee az daroon, is gearresteerd en omdat hij niet in staat is de borg van $ 80,000 te betalen,in de gevangenis zit.
bron: iranbriefing.netDe website Masregh News meldt dat het vroegere hervormingsgezinde parlementslid Rajabali Mazrooei is veroordeeld tot 18 maanden gevangenis op aanklacht van belediging van de president en propaganda tegen de staat. Ook mag hij geen lid meer zijn van een politieke partij of iets bij de pers doen.
bron: iranbriefing.net


EAWorldViewEr zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Als ze nu ook al regeringsgezinde bloggers gaan arresteren, is het einde zoek.