Tuesday, July 24, 2012

Iran: eerder 24 juli 2012De officiele website van justitie berichtte dat op 19 juli in de gevangenis van Ilam een man is opgehangen.
De man, H.B. was veroordeeld voor het bezitten en vervoeren van drugs.
bron: iranhr.net


De ecologische situatie van Lake Urmia wordt steeds nijpender.
Newsagency Fars berichtte dat de Deputy Head of Iranian Environmental Protection Department, maandag zei dat als de situatie niet verandert, er in de nabije toekomst ook veiligheidsproblemen kunnen ontstaan.
Het gebied Lake Urmia is ongeveer 6000vierkante km groot. Door de uitdroging van eenderde van het meer is de zoutconcentratie sterk verhoogd wat rampzalige gevolgen heeft, niet alleen voor flora en fauna, maar ook voor drinkwater.
bron: en.trend.az

F-Secure Security Labs schreef dat een iraanse wetenschapper die werkt voor Atomic Energy Organization of Iran (AEOI) heeft bericht dat, waarschijnlijk door een trojan, in Natanz en bij Qom computers opeens in willekeurige volgorde luide rockmuziek van AC/DC gingen spelen.
F-Secure zegt dat het bericht niet is bevestigd.
bron
; businessinsider.com


In Iran is bekend gemaakt dat er verdachten zijn gearresteerd in verband met de moorden op atoomwetenschappers in 2011.Dit heeft de minister van inlichtingen zondag tijdens een herdenking van een van de slachtoffers gezegd.Verdere details gaf hij niet.
bron: CNNDe "Aids-dokters" Arash en Kamiar Alaei, die op beschuldiging van spionage in Iran in de gevangenis hebben gezeten, zijn op 's werelds grootste Aidsconferentie in Washington onderscheiden met de "Elizabeth Taylor" award.
bron: rferl.org

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl


2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

AC/DC? Er is ergere rock denkbaar :-).

christinA eijkhout said...

Klopt, maar volgens mij wil je dat niet zomaar in de computer van je baas :)