Monday, July 16, 2012

Iran: meer 16 juli 2012

Nu de gevolgen van de inflatie steeds groter worden en de laatste weken voedsel, zoals kip steeds duurder is geworden heeft het landelijk hoofd van de politie in Iran gewaarschuwd voor het vertonen van films waarin als maaltijd kip wordt gegeten.
De stijgende prijs van kip is symbool geworden voor de moeilijkheden van gewone iraniers in een steeds grimmigere omgeving. De afgelopen weken is de prijs voor een kilo kip gestegen tot £3.67 per kilo, ongeveer 3x zoveel als de prijs van vorig jaar.
bron: freedomessenger
Sinds 5 januari zitten de Bahai Bakhtiyar Rasekhi en zijn vrouw en dochter, Farhnaz Na`imi en Farin Rahimi uit Kerman gevangen.Zij zijn aangeklaagd voor propaganda tegen het regime ten gunste van oppositionele organisaties en groepen; spionage ten behoeve van buitenlanders, het bevorderen van Bahá'í afwijkende ideeën, steun voor de afvalligheid van een groot aantal moslims, en godslastering tegen de islam.
Tot nu is iedere 3 maanden het bevel tot gevangenhouding automatisch verlengd.
bron: sensday.wordpress.com
De vroegere politieke gevangene, auteur, journalist en documentairemaker Mohamad Nourizad die al vaker kritische brieven schreef aan Supreme Leader Ali Khamenei heeft nu een brief geschreven aan het hoofd van justitie Ayatollah Sadegh Larijani.waarin hij schrijft over het gebrek aan een onafhankelijk rechtssysteem en waarin hij het hoofd van justie oproept om zijn broers, Parliament Spreker Ali Larijani, de chef van de mensenrechtraad Javad Larijani, president Ahmadinejad en Supreme Leader Khamenei voor het gerecht te brengen.
bron: persianbanoo.wordpress.com

EAWorldViewEr zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Dat mag wel een beste kip zijn voor die prijs!