Tuesday, July 17, 2012

Iran: meer 17 juli 2012In de gevangenis van Kerman zijn op 16 juli drie mannen opgehangen.
De niet met naam genoemde gevangenen waren veroordeeld voor verkrachting.
bron: iranhr.net
Tijdens een interview met de International Campaign for Human Rights in Iran zei de moeder van de gevangen zittende blogger en cleric Arash Honarvar Shojaee, dat haar zoon in slechte gezondheid is.Shojaee is 30 juni in hongerstaking gegaan uit protest tegen zijn omstandigheden.
Hij is veroordeeld tot 4 jaar gevangenis, 50 zweepslagen en $800 boete en een levenslang verbod als cleric wegens spionage, propaganda tegen het regime, handelen tegen de nationale veiligheid en disrespect voor geestelijkheid.
Volgens zijn moeder was hij gezond voor hij naar de gevangenis ging, nu heeft hij epilepsie, die volgens artsen veroorzaakt is doordat hij, terwijl in eenzame opsluiting zat, gemarteld is en tegen zijn hoofd geslagen.
bron: iranhumanrights.orgDat iraanse autoriteiten vindingrijk zijn in hun strijd tegen "westerse" symbolen is bekend. Commandant Naghdi van de bassij opende een tentoonstelling van kunst door bassij door middel van het doorsnijden van aan elkaar geknoopte keffiyehs(plo-sjaals) in plaats van het gebruikelijke lint.
De keffiyeh die in de Iran-Irakoorlog door veel soldaten werd gedragen, werd een symbool  van die oorlog. Tegenwoordig worden gekleurde exemplaren vooral door jongeren gedragen.
bron: rferl.org

EAWorldVieeEr zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl


No comments: