Wednesday, July 18, 2012

Iran: meer 18 juli 2012
In de gevangenis van Qazvin zijn op 17 juli 3 mannen opgehangen.
Volgens de website van justitie waren alle drie geexecuteerden (32, 35 en 40 jaar oud)veroordeeld voor drugs.
bron: iranhr.netVolgens newsagency Fars is bij een gevecht aan de westelijke grens van Iran Khalid Darabi gearresteerd. Bij dit gevecht is een ander gedood.
Volgens het bericht is Khalid Darabi de broer van Hussein Darabi,die het Wahhabisme propageert en een spion is voor de CIA.
Hussein Darabi ontsnapte vorig jaar uit Iran.
bron: en.trend.azDe website Mukriam news meldt dat de vakbondsactivist Pedram Nasrollahi door Branch One van het Revolutionary Court of Sanandaj is veroordeeld tot 3 jaar gevangenis wegens propaganda tegen het regime, banden met oppositiegroepen en het lidmaatschap van The Coordinating Committee to Help Form Workers’ Organisations.
bron: iranbriefing.net
Brigadier General Mohammadreza Yazdi heeft maandag tijdens een vraaggesprek met Young Reporters Club gezegd dat de IRGC procedures aan het opstarten is om door het westen bevroren tegoeden en kapitaal terug te krijgen.
Op de jaarlijkse bijeenkomst van marinecommandanten heeft generaal Qassem Solemeini gezegd dat de "vijanden van de islamitische revolutie" hulpeloos en verlamd zijn door de macht van raketten en de marine van het IRGC.
bron: iranbriefing.net

EAWorldView

Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Riekt toch aardig naar hoogspraak en hoogmoed van die brigadier-generaal.