Saturday, July 21, 2012

Iran: meer 21 juli 2012De gevangen zittende studentenactivist en ex vice-secretaris van Tehran’s Tahkim Vahdat (student alumni organisatie) en de Islamic Student Association aan de Tarbiat Moalem University, Shabnam Madadzadeh heeft een brief geschreven waarin zij vertelt over de transfer van vrouwelijke gevangenen van Evin prison naar de Gharchak prison in Varamin.
Zij is veroordeeld tot 5 jaar gevangenis en zit op het ogenblik in Evinprison.
Ook haar broer Farzad Madadzadeh, is veroordeeld tot 5 jaar gevangenis. Hij zit op dit moment incommunicado in Rajai Shahr ‘Gohardasht’ prison.
bron: persian2english.com

Volgens de politie uit New York zijn iraanse revolutionary guards en hun handlangers dit jaar bij minstens negen aanvallen op israelische of joodse organisaties betrokken geweest. .
Volgens rapporten van de inlichtingendienst van het New York Police Department (NYPD) zijn drie complotten opgerold in januari, drie in februari en nog drie sinds juni. Iran heeft herhaaldelijk ontkend militaire akties in het buitenland te steunen.
bron: iranbriefing.netDe politieke gevangene Afshin Yavari, die in de Rejaei-Shahr prison (in Gohardasht) gevangen zit, is opgenomen in de ziekenboeg met een nervous breakdown.
Volgens berichten is dit het gevolg van het niet krijgen van zijn medicijnen. De ziekenboeg in de Rajaei Shahrprison weigert vaker medicijnen aan gevangenen.
bron: iranbriefing.netDe iraanse regering heeft sinds 2008 17 van de 45 krachtinstallaties geprivatiseerd en is van plan nog eens 28 fabrieken met een geschatte waarde van $11.4miljard voor het einde van het lopende kalenderjaar te privatiseren.
De prijs van 18 fabrieken is reeds vastgesteld in de vorm van aandelen.De waarde van de andere 10 fabrieken wordt geevalueerd en zal deze zomer worden vastgesteld.
bron: en.trend.az.

EAWorldViewEr zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

De Amerikanen houden de Iraniërs kennelijk goed in de gaten.