Friday, July 20, 2012

Iran: straf 20 juli 2012


Op 19 juli zijn 2 mannen in het openbaar opgehangen.
In Shiraz werd A.T. opgehangen voor verkrachting en moord.
In Zahedan werd een ongeidentificeerde man opgehangen voor de moord op Gholamhossein Jafari", een commandant van de revolutionary guards.
bron: iranhr.net


De USA dringt er bij havenautoriteiten op aan om extra op te letten dat er geen iraanse schepen onder valse vlag of valse papieren varen.
Het Treasury Department zei donderdag dat Irans staatsscheepvaartlijn IRISIL, onlangs betrapt was bij het veranderen van registratienummers op schepen om de sancties te ontwijken.
Vrijdag is de prijs van olie in Bangkok naar $92 gezakt.
Volgens de amerikaanse regering is Iran van plan de internationale oliehandel te ontwrichten, inclusief aanvallen op olieplatforms en tankers.
bron: iranfocus.com, online.wsj.com


De officiele deadline voor ontruiming van Camp Ashraf in Irak is 20 juli.
De UN Special Representative for Iraq, zei tegen de Veiligheidsraad dat 1,200 leden van de People's Mujahedeen of Iran ondanks een overeenkomst in Camp Ashraf  willen blijven.
bron: rferl.org
Sinds het hoofd van Iran’s Defenders of Human Rights Center, Narges Mohamadi elf dagen geleden in het ziekenhuis is opgenomen, hebben haar familie en vrienden niets meer van haar gehoord.
Er zijn onbevestigde rapporten dat Narges Mohammadi geslagen is tijdens gevechten tussen bewakers en gevangenen in de gevangenis van Zanjan.
bron: persianbanoo.wordpress.com

EAWorldViewEr zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Het blijft wonderbaarlijk dat Iran nog functioneert.