Wednesday, September 26, 2012

Iran: meer 26 september 2012

Volgens berichten in de iraanse media is op 25 september een man opgehangen in de gevangenis van Semnan.
De man, "H. Ch." was veroordeeld voor de handel in 3400g crack.
bron: iranhr.net
In Sanandaj zijn 4 koerden veroordeeld tot een totaal van 120 jaar gevangenisstraf.
Chengiz Ghader Kheiri was veroordeeld tot 40 jaar in ballingschap, Fakhroldin Faraji, tot 30 jaar, Mohammad-Hossein Rezaei, 30 jaar en Ayoub Asadi, tot 20 jaar.
bron: iranbriefing.net
Volgens betrouwbare bronnen hebben gevangenisautoriteiten geweigerd om Zanyar Moradi, die ter dood is veroordeeld, medisch te behandelen.
De koerden Zanyar en Logman Moradi hebben na marteling een bekentenis ondertekend en zijn beiden ter dood veroordeeld voor de moord op een functionaris.
Zanyar Moradi lijdt sindsdien aan hevige rugklachten.
bron: iranhr.net

Volgens een studie die gepubliceerd is door Khosrow B. Semnani, en uitgegeven door het Hinckley Institute of Politics, University of Utah and Omid for Iran, genaamd The Ayatollah’s Nuclear Gamble, zou een militaire aanval op Irans nucleaire fabrieken een verwoestend effect hebben op degenen die van democratie dromen.
bron:en.irangreenvoice.comVolgens berichten van het Coordinating Committee to Help Form Workers’ Organizations in Iran, is Alireza Asgari op 19 september vrijgelaten door het Appeals Court van het Karaj Revolutionary Court.Zijn straf was verminderd tot een jaar met zweepslagen, met een uitstel van 3 jaar.
Asgari is in een lichamelijk slechte toestand.
Op 22 september zijn nog eens 10.000 handtekeningen aangeboden aan het Ministry of Welfare, Labor and Social Affairs. De handtekeningen horen bij een petitie met 10.000 handtekeningen van arbeiders die protesteren tegen de hoge kosten van levensonderhoud en de te lage minimumlonen.
bron: iranlaborreportDe familie van de amerikaan-iraanse Amir Hekmati, die in Iran gevangen zit op aanklachten spionage heeft een verzoek bij President Ahmadinejad ingediend om Hekmati op humanitaire gronden vrij te laten.
Vorige week is bij zijn vader inoperabele kanker in het hoofd geconstateerd en hij zou zijn zoon graag nog eens willen zien.
bron: iranfocus.comMehragency berichtte dat in de provincie Gilan de steden Langroud, Siahkal, Shaft, Fuman, Astane Ashrafia and Lahijan  door hevige regenval onder water zijn  komen te staan.De inwoners zijn gedeeltelijk geevacueerd.
Officieel hebben de autoriteiten nog niet gereageerd.
bron: freedomessengerGetuigenverklaring van Soma Kamangar.

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl


1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Ze hadden het ook aan Ahmadinedjad persoonlijk kunnen vragen. Toch in NY.