Thursday, September 27, 2012

Iran: meer 27 september 2012

Een iraanse diplomaat is bij het verlaten van het hotel in New York waar hij verbleef, door een boze menigte demonstranten omringd.
Hij heeft politiehulp moeten inroepen om naar een veilige plek te worden begeleid.
Het incident gebeurde na de toespraak van President Mahmoud Ahmadinejad voor de U.N. General Assembly. Enige honderden demonstranten demonstreerden op het plein tegenover het gebouw van de UN.
In International Campaign for Human Rights in Iran staat een vernietigend commentaar op het interview dat CNN had met president Ahmadinejad.
bron: freedomessenger.com, iranhumanrights.org
Een top-aide van president Ahmadinejad, die tevens het hoofd is van het staatsnewsagency IRNA, Ali Akbar Javanfekr is terwijl Ahmadinejad zijn speech in New York hield, in Teheran gearresteerd en naar Evinprison gebracht om zijn vonnis van 6 maanden gevangenisstraf uit te zitten. Hij was veroordeeld voor het publiceren van vijandig materiaal over de islamitische kledingcode en de publieke opinie.
bron: rferl.orgDe International Campaign for Human Rights ondersteunt een nieuw initiatief van de lerarenorganisatie Be Voice of Iranian Teachers om een groter bewustzijn te creeren over de omstandigheden van gevangen zittende iraanse leraren.
Be Voice of Iranian Teachers heeft een lijst met 40 namen gemaakt van iraanse leraren die sinds 2009 gevangen genomen of vervolgd zijn.
bron: iranhumanrights.org, facebook.comDe iraanse krant Shargh is op 26 september verboden vanwege de publicatie van de cartoon “The Blindfolded Men".De cartoonist Hadi Heydari is opgeroepen door de rechtbank en Mehdi Rahmanian, de manager van de krant is naar Evin Prison gebracht.
Volgens de protesteerders is de cartoon een belediging voor de Iran-Iraq War, maar anderen zeggen dat het alleen maar een reden is om de krant te verbieden.
bron: iranhumanrights.org


cartoon 23


EAWorldViewEr zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

New York heeft geweten dat Ahmadinedjad er was.