Friday, September 28, 2012

Iran: meer 28 september 2012

Human Rights Watch zegt dat de iraanse justitie de voormalige prosecutor van Teheren Saeed Mortazavi, moet vervolgen voor de dood van demonstranten tijdens de onrust na de verkiezingen in 2009.
Mortazavi, nu hoofd van de Social Security Organization in Iran wordt er van beschuldigd deel te hebben genomen aan onterechte arrestaties, martelingen en het doden van demonstranten en andere mensenschendingen gedurende meer dan 12 jaar.
bron: hrw.org
De vrouw van de burgeractivist en journalist Saeed Matinpour uit de provincie Azerbaijan, heeft in een interview met International Campaign for Human Rights in Iran gezegd dat zij een verzoek tot vrijlating van hem heeft ingediend bij het Tehran Prosecutor’s Office.
Matinpour was veroordeeld tot 8 jaar gevangenis, waarvan hij nu vier jaar heeft uitgezeten en kan nu in aanmerking komen voor vervroegde vrijlating.
bron: iranhumanrights.org

De gevangen zittende mensenrechtactivist en advocaat Nasrin Sotoudeh,is deze week genomineerd voor de European Union Sakharov Human Rights Prize.Dit nieuws kwam op dezelfde dag dat haar bezoekrechten geweigerd werden omdat zij haar verdediging op een tissue had geschreven.
Zij heeft al drie maanden geen persoonlijk bezoek mogen ontvangen van haar kinderen en het afgelopen jaar ook geen bezoek mogen krijgen van haar moeder en haar broer.
bron: iranhumanrights.org


Cartoon 24

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Goede kandidate voor de prijs.