Wednesday, September 05, 2012

Iran: meer 5 september 2012

De iraanse woordvoerder van justitie heeft op 3 september tegen journalisten gezegd dat de gezondheid van Mir Hossein Mousavi goed is.
Afgelopen maand werd Mousavi op de hartafdeling van een ziekenhuis in Teheran aan een verstopte ader geholpen.
bron: rferl.orgIn Teheran is het "Festival of Independent Film Makers" gestart.De blogger Azarmehr van het blog azarmehr.info heeft een stuk geschreven waarin hij zich afvraagt of de in Teheran verzamelde filmmakers zich wel realiseren dat in Iran filmmakers niet naar het buitenland mogen of zelfs gevangen worden gezet. Bij het zien van een italiaanse filmmaakster met hijab schrijft hij waarom deze zogenaamd progressieve vrouwen wel altijd het recht om hijabs te dragen verdedigen, maar dat zij stil blijven als het gaat om het recht van vrouwen de hijab niet te dragen.
bron: azarmehr.info
Volgens de website Kaleme heeft de gevangen zittende dissident Abolfazl Ghadyani, 67 de egyptische president Morsi gewaarschuwd voor de terugkeer naar een totalitair tijdperk.
In een brief waarschuwde hij voor het gevaar van herhaling van fouten zoals gemaakt bij de iraanse revolutie.
Ghadijani, een lid van de progressieve Islamic Revolution Organisation zei dat Supreme Leader Ali Khamenei een tyrannieke regent is, die een lachertje maakt van een concept als democratie en gerechtigdheid.
Nadat hij oorspronkelijk 1 jaar gevangenis heeft gekregen voor gebeurtenissen na de verkiezingen van 2009, is hij tot nog eens 3 jaar veroordeeld wegens “propaganda tegen het regime, belediging van de President,” en "belediging van de Supreme Leader.”
bron: iranbriefing.netHet franse ministerie van defensie heeft maatregelen genomen om te voorkomen dat iraanse agenten die zich als student voordeden, deelnamen aan een satellietwedstrijd.
Een iraanse agent vertelde dat ondanks dat de groep een voorstel had ingezonden, zij niet konden deelnemen aan de wedstrijd vanwege bezwaren van French Arms Department.
bron: freedomessenger


Cartoon 18

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl1 comment:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Iran is sinds 1979 nooit meer een democratie geweest. En daarvoor onder de sjah eigenlijk ook niet.