Friday, September 07, 2012

Iran: meer 7 september 2012


De politieke gevangene Gholamreza Khosravi Savadjani is ter dood veroordeeld en er zijn aanwijzingen dat hij binnenkort zal worden geexecuteerd.
Familieleden vertelden dat tegen hen 10 september als excutiedatum is genoemd.
In 2007 is hij gearresteerd op verdenking van medewerking aan Sima-ye Azadi Television (het Mojahedin-e Khalgh Organization TV station),waarvoor hij door het Rafsanjan Revolutionary Court tot drie jaar gevangenisstraf en drie jaar uitgestelde gevangenisstraf werd veroordeeld.
Omdat de aanklager in hoger beroep ging is zijn straf veranderd in zes jaar gevangenisstraf.
Terwijl hij zijn straf uitzat is hij door de illegale tussenkomst van Judge Heydarifar ter dood veroordeeld.
bron: iranhumanrights.org, iranhr.netIran verhoogt de steun aan het regime van Assad door het zenden van 150 senior elite revolutionary guards naar Syrie.Volgens westerse inlichtingendiensten heeft president Ahmadinejad persoonlijk het bevel ondertekend.
Ook heeft Iran tonnen aan militair materiaal zoals geweren, raketten en granaten naar Syrie  via de luchtbrug tussen Teheran en Damascus gestuurd.
bron: iranbriefing.net


De mensenrechtactiviste en medewerker van Committee of Human Rights Reporters, Shiva Nazar Ahari heeft zich woensdag bij de Evingevangenis gemeld voor het uitzitten van haar 4 jaar gevangenisstraf. Er is tegen haar gezegd dat zij zaterdag terug moet komen.
Zij was veroordeeld tot 4 jaar gevangenis, verbanning naar de Rajaï Shahr Prison in Karaj en 74 zweepslagen.
bron: iranbriefing.org


De politieke activist en journalist Issa Saharkhiz is uit protest tegen zijn terugbrenging naar de Evinprison uit het ziekenhuis op 28 augustus in hongerstaking gegaan en sinds 4 september weigert hij ook medicatie.
Zijn zoon zegt dat als zijn vader iets overkomt Khamenei zelf verantwoordelijk is.
bron: iranhumanrights.org

EAWorldViewEr zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl

2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Assad zal Iran dankbaar zijn.

christinA eijkhout said...

Waarschijnlijk wel, over het algemeen lijkt Syrie veel van de iraanse wijze van intimidatie van de bevolking te hebben overgenomen.