Monday, September 17, 2012

Iran: meer, 17 september 2012

Het hoofd van het IRGC, Major General Mohammad-Ali Jafari, zegt dat Iran is vereerd om ervaringen te delen met de syrische regering.
Volgens PressTV zei hij zondag tegen journalisten dat Iran landen die steun aan de opstandelingen geven, veroordeelt.
Verder zei hij dat de IRGC volledig is uitgerust met de laatste wapens en klaar is om de islamitische revolutie tegen iedere aanval te verdedigen.
bron: presstv.ir


Volgens Farsnews hebben iraanse wetenschappers een nieuw medicijn ontwikkeld tegen hartfalen.
Volgens de President van Isfahan Pharmaceutical Company zijn de bloedvaten in hart of hersenen na een hartaanval verstopt door bloedproppen en kan dit medicijn deze oplossen  en onmiddellijk de vaten openen.
Hij zei ook dat het medicijn, ATP genaamd, geen chemische samenstelling heeft maar is gemaakt uit een enzym dat in ieder lichaam voorkomt.
bron: farsnews.comZes weken na de hevige aardbeving in de provincie Azerbaijan, zitten de slachtoffers nog steeds in tenten.
De winter komt en het weer wordt slechter, met veel regen.
Officials in de steden Varzeghan en Haris hebben toegegeven dat de overlevenden van de aardbeving in tenten moeten blijven wonen terwijl de regenval van afgelopen dagen nog meer schade aanrichtte aan hun weinige bezittingen.
Er is elektriciteit nodig voor verwarming, maar er zijn niet genoeg kabels in de regio en er moeten nieuwe kabels worden geinstalleerd.
bron: freedomessenger.com
Human Rights And Democracy Activists in Iran bericht dat de politieke gevangene Karim Bakhshi Yali-dehi, 45, een Balochi die gevangen zit in de gevangenis van Zahedan in algemene afzondering is geplaatst en gedurende dagen is  gemarteld.
Zijn familieleden mogen geen contact met hem opnemen.Yali-dehi werd in 2010 gearresteerd en zit sindsdien in het ongewisse.
bron: freedomessenger.com

EAWorldView


Er zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl
2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Zou zomaar eens de Nobelprijs voor de Geneeskunde kunnen opleveren, dat medicijn :-).

christinA eijkhout said...

waarschijnlijk hoor je er nooit meer iets over, er was ook al eens een medicijn tegen kanker, enzovoort.