Tuesday, September 18, 2012

Iran: straf 18 september 2012


Mohammad Nazari, een koerdische politieke gevangene in Rajaee Shahr Prison in Karaj heeft zijn lippen dichtgenaaid en is sinds 28 augustus in hongerstaking om te protesteren tegen de weigering van de autoriteiten om naar zijn verzoek tot vrijlating te kijken.
In 1994 werd hij gearresteerd en ter dood veroordeeld. In 1999 is dit vonnis gewijzigd in levenslang.
bron: iranhumanrights.org
Volgens Human Rights Activist News Agency is de student en lid van Tahkim-e Vahdat, Rashid Esmaili is op 8 september zonder arrestatiebevel, gearresteerd.
In december 2009 was hij voor de eerste keer gearresteerd. Hij is verbannen van de Allameh University en heeft zich afgelopen maanden met journalistiek werk voor diverse websites.
bron: iranbriefing.net

In de stad Babolsar hebben security agents een man vermoord voor de ogen van voorbijgangers.
Later is door staatsmedia gepoogd deze daad te rechtvaardigen. Er werd gemeld dat tijdens een achtervolging de man was gevallen en dat een politiekogel hem in de nek heeft geraakt.
bron: freedomessenger.comDe gevangenisstraffen van de studenten Kouhyar Goudarzi en Amir Garshasbi zijn door de iraanse justitie bevestigd.
Goudarzi is veroordeeld tot 5 jaar gevangenis in ballingschap in Zabol. De electronicastudent Garshasbi is veroordeeld tot 3 jaar gevangenis en werd naar Evinprison overgebracht om zijn straf uit te zitten.
Er zijn ook berichten dat het lid van Human Rights Activists Organization Mansour Naghipour, die samen met Abtin Jahanian en Ashkan Alahyari tot 7 jaar gevangenisstraf was veroordeeld, is veroordeeld tot 3 jaar en 1 jaar gevangenis respectievelijk, zij zijn ook naar de Evingegangenis gestuurd.
bron: radiozamaneh.com
MehrAgency bericht dat de cleric Hojatoleslam Ali Beheshti, in Shamirzad in de Semnan Provincie,op de grond is gevallen nadat hij een vrouw aansprak over haar "bad hijab"(het niet voldoen aan de islamitische kledingeisen).
Volgens hem werd hij daarna geslagen en geschopt en is naar het ziekenhuis vervoerd.
bron: rferl.org

EAWorldViewEr zitten nog steeds ter dood veroordeelde minderjarigen in Iran in de gevangenis.

Er worden kinderen opgehangen.

Er wordt een kind gehangen.

affiche amnesty.nl


2 comments:

Zelfstandig journalist Antwerpen said...

Schieten terwijl hij al op de grond lag?

christinA eijkhout said...

Ja, er kwam "per ongeluk"een kogel uit de loop van een pistool....